ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ανασφάλεια για τα προσωπικά δεδομένα ασθενών


Ανασφάλεια για τα προσωπικά δεδομένα ασθενών
Έλλειψη ασφάλειας στη διαχείριση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όπως η υγεία των πολιτών, παρατήρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, από παράλληλο πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που ξεκίνησε για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετώπιζε η ΗΔΙΚΑ.
Ο ΙΣΠ έστειλε το θέμα στην Αρχή Προστασίας προσωπικών δεδομένων, καθώς και στο Διοικητή Δημόσιας Διοίκησης για περαιτέρω έλεγχο, ενώ έθεσε το θέμα και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά σε πρόσφατη σύσκεψή τους, με αποτέλεσμα ο κ. Σαλμάς να ζητήσει διακοπή του προγράμματος αυτού, σύμφωνα με το newsbomb.gr
Βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων, το συγκεκριμένο πρόγραμμα εφαρμόστηκε δοκιμαστικά σε κάποια φαρμακεία της Αττικής υπό την εποπτεία του ΕΟΠΥΥ και της Κεντρικής Μονάδας Επεξεργασίας Συνταγών (ΚΜΕΣ), με την συνεργασία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και ιδιωτικών εταιρειών μηχανογράφησης φαρμακείων, με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζει το βασικό σύστημα της μηχανογράφησης της ΗΔΙΚΑ.
Το πρόγραμμα αυτό εφαρμόστηκε εν αγνοία των ιατρικών συλλόγων, με αποτέλεσμα ο ΙΣΠ να έχει ζητήσει την ασφάλεια του προγράμματος σε ότι τα ευαίσθητα ιατρικά δεδομένα, αλλά και την δυνατότητα πρόσβασης των γιατρών, ώστε να μπορούν να συνταγογραφούν ηλεκτρονικά, με ένα σύστημα γρήγορο, ασφαλές, άμεσα προσβάσιμο, το οποίο να διαθέτει τον εξοπλισμό που απαιτείται.
Με επιστολή του στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο ΙΣΠ ζήτησε πρόσθετα στοιχεία για την εξέλιξη του θέματος.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.