ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σαμαράς: Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά


Σαμαράς: Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά
Με ενθουσιασμό έγινε δεκτός στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σήμερα το απόγευμα, όπου στην προκυμαία της κωμόπολης τον περίμεναν συμπατριώτες του και συνομίλησε μαζί τους.
Ο πρωθυπουργός, εγκαινίασε αρχικά στο κάστρο της Πύλου, την έκθεση της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων με τίτλο, «Βυθισμένα Ταξίδια, Ανθρώπινες Εξερευνήσεις: Ίχνη σημαίνοντα στις θάλασσες της Πελοποννήσου» και ακολούθως στην οικία του Ολυμπιονίκη Τσικλιτήρα εγκαινίασε την επανέκθεση της συλλογής του Γάλλου Φιλέλληνα Rene Puaux.
Ο πρωθυπουργός μιλώντας κατά τα εγκαίνια της συλλογής του Γάλλου Φιλέλληνα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι σημαντική η πολιτιστική μας κληρονομιά κι οφείλουμε να την διαφυλάξουμε.
Σημείωσε ότι το 2009 που ήταν στο υπουργείο Πολιτισμού, είχε θέσει ως στόχο την ανάδειξη των ενάλιων αρχαιοτήτων, γιατί είναι κάτι που δεν έχει αναδειχθεί ως σήμερα και οι οποίες, είπε, είναι εξίσου σημαντικές με τις επίγειες αρχαιότητες. Αυτό το στόχο πρόσθεσε, τον θέτω ξανά σήμερα από άλλο πόστο.
Υπογράμμισε επίσης πως είμαστε σε μια δύσκολη εποχή, αλλά είμαστε Έλληνες κι οφείλουμε σαν Έλληνες να διαφυλάξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά κι όλες αυτές τις αξίες που μας έχουν δώσει οι πρόγονοί μας.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.