ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΑΠΟ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ Βαθαίνει η ανθρωπιστική κρίση


Την ώρα που κλιμακώνονται οι μάχες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών, τα Ηνωμένα Εθνη τονίζουν πως τουλάχιστον 3 εκατ. άμαχοι έχουν πληγεί από τις εχθροπραξίες, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι πρόσφυγες

Σύροι πρόσφυγες περιμένουν να περάσουν τα σύνορα με την Τουρκία για να γλιτώσουν από τις εχθροπραξίες
Σύροι πρόσφυγες περιμένουν να περάσουν τα σύνορα με την Τουρκία για να γλιτώσουν από τις εχθροπραξίες
Καθώς οι μάχες μεταξύ των ανταρτών και των κυβερνητικών δυνάμεων γίνονται σκληρότερες και πιο λυσσασμένες στα μεγάλα αστικά κέντρα της Δαμασκού και του Χαλεπιού, η χώρα βυθίζεται σε μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση με τουλάχιστον 3.000.000 αμάχους να έχουν πληγεί άμεσα από τις εχθροπραξίες και με εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ.
Για τον λόγο αυτόν, όπως τονίζει το σχετικό κείμενο, τη Συρία από σήμερα και για δύο ακόμη ημέρες θα επισκεφτεί η επικεφαλής των ανθρωπιστικών υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών Βαλερί Εϊμος, σε μια προσπάθεια να εξευρεθούν τρόποι για ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους αμάχους, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο των εχθροπραξιών από τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα σε 16 μήνες 18.000 άνθρωποι.
Στο πλαίσιο του ταξιδιού της στην περιοχή, η Εϊμος θα επισκεφτεί και τον Λίβανο και θα συναντηθεί με οικογένειες Σύρων που έχουν περάσει τα σύνορα για να γλιτώσουν από τη σφαγή. Η Εϊμος, όπως έγινε γνωστό, θα συναντηθεί με τις αρχές της Συρίας, τον συριακό τομέα της Ερυθράς Ημισελήνου και με εκπροσώπους άλλων ανθρωπιστικών οργανώσεων.
Στην ανακοίνωση επιβεβαιώνονται επίσης οι εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) και της Διεθνούς Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), σύμφωνα με τις οποίες ο αριθμός των ανθρώπων που αναμένεται να χρειαστούν στήριξη μέσα στους επόμενους 12 μήνες ανέρχεται σε πάνω από 3.000.000. Συγκεκριμένα, 2.000.000 είναι αυτοί που έχουν πληγεί από την κρίση στη Συρία, ενώ 1.000.000 είναι οι εσωτερικοί μετανάστες, ενώ πάνω από 150.000 είναι οι πρόσφυγες στο Ιράκ, στην Ιορδανία, στον Λίβανο και στην Τουρκία.
Προς το παρόν μόνο 542.000 άνθρωποι είχαν τον Ιούλιο πρόσβαση σε βοήθεια από τον ΟΗΕ μέσω της Ερυθράς Ημισελήνου. Σε σχετική με την ανθρωπιστική κρίση ανακοίνωσή της η γερμανική κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι προτίθεται να χορηγήσει άλλα 10 εκατομμύρια ευρώ για βοήθεια προς τους πρόσφυγες στην Ιορδανία, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 22 εκατομμύρια.
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο εκπρόσωπος της Συρίας στο Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ντάνι Αλ Μπαάζ αυτομόλησε και προσχώρησε στην αντιπολίτευση.
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ
«Πόλεμος» για πτώση αεροσκάφους
Πόλεμος προπαγάνδας μεταξύ της κυβέρνησης Ασαντ και των ανταρτών έχει ξεσπάσει με αφορμή την πτώση ενός μαχητικού αεροπλάνου τύπου MiG-21. Οι αντάρτες ισχυρίζονται ότι κατέρριψαν το αεροπλάνο με το μοναδικό αντιαεροπορικό που έχουν και ότι έχουν συλλάβει τον πιλότο, ενώ η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το μαχητικό έπεσε λόγω βλάβης. Το αεροσκάφος έπεσε στην ανατολική επαρχία της Ντέιρ Ελ Ζορ και όπως φαίνεται από βίντεο που ανέβασαν οι αντάρτες στο Διαδίκτυο, το αεροπλάνο εν μέσω πυρών παίρνει φωτιά στον αέρα και αρχίζει να πέφτει. Σε άλλο βίντεο εμφανίζεται ένας άνδρας σε ανάκριση, που δηλώνει ότι είναι ο πιλότος του αεροσκάφους.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.