ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αρχίζει η «μάχη» της επιμήκυνσης του Μνημονίου


Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις κρίσιμες συναντήσεις του πρωθυπουργούΑντώνη Σαμαρά με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ

                        Αρχίζει η «μάχη» της επιμήκυνσης  του Μνημονίου
και μετά τη διαρροή από τους «Financial Times», ενός σχεδίου για την παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο χρόνια, άνοιξε η συζήτηση για αναθεώρηση του Μνημονίου.
Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να δώσει τα πρώτα θετικά δείγματα στους εταίρους με το πρόγραμμα των 11.5 δισ ευρώ για να διαπραγματευτεί στη συνέχεια την επιμήκυνση και τους όρους της.
Σύμφωνα με το χθεσινό δημοσίευμα των «Financial Times», ο Έλληνας πρωθυπουργός στις συναντήσεις που θα έχει, πρόκειται να προτείνει τα μέτρα περιστολής των δημοσίων δαπανών να φθάσουν τα τέσσερα χρόνια αντί για δύο που ισχύει σήμερα.           
Το αίτημα επέκτασης (σ.σ. από το 2014 στο 2016) έχει ως στόχο μία πιο αργή -δημοσιονομική- προσαρμογή, με τις περικοπές να επιμερίζονται έως το 2016 και το έλλειμμα να περιορίζεται κατά 1,5% του ΑΕΠ ετησίως, αντί για 2,5% που προβλέπει το υφιστάμενο πρόγραμμα.
Σύμφωνα με το έγγραφο, η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον κεφάλαια ύψους 20 δισ. ευρώ, καθώς η μείωση του ελλείμματος θα είναι μικρότερη από τον αρχικό σχεδιασμό. Ωστόσο, κατά τους FT, η Αθήνα προτείνει να βρει τα κεφάλαια χωρίς να ζητήσει νέα βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.