ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Θάλασσες και ποτάμια στην υπηρεσία των… νετρινίων


Θάλασσες και ποτάμια στην υπηρεσία των… νετρινίων
Ο αριθμός των “ματιών” που “σκανάρουν” το διάστημα για να εντοπίσουν το σωματίδιο που θα ρίξει φως στην δημιουργία του σύμπαντος, είναι περισσότερα από όσα φανταζόμαστε.
Τα νετρίνο, που έχουν υψηλό ενεργειακό φορτίο, είναι δυνατόν να εντοπιστούν από πολύ εξειδικευμένα μέσα, όπως μέσα σε βουνά, υπογείως, μέσα στη θάλασσα, ή ακόμη και κάτω από τον πάγο.
Οι επιστήμονες που τα λειτουργούν προσπαθούν να αποκαλύψουν τα μυστικά της κοσμολογίας και να δώσουν νέα διάσταση σε σκοτεινά θέματα, όπως η εξέλιξη των αστεριών και η γέννεση των κοσμικών φορτίων.
Επίσης, μπορεί να δώσουν απαντήσεις που σχετίζονται με την θεωρία ότι τα νετρίνο μπορούν να κινηθούν σε ταχύτητες που φτάνουν εκείνες του φωτός, κάτι που υποστήριξε ομάδα επιστημόνων στο εργαστήριο του Cern, προκαλώντας παγκόσμιο ενδιαφέρον.
Τώρα, το τηλεσκόπιο με το κωδικό όνομα KM3NeT έχει εγκατασταθεί από τους επιστήμονες στα νερά της λίμνης Βαϊκάλης και την Μεσόγειο και υπάρχει η φιλοδοξία ότι από τη θέση τους εκεί μπορεί να ερευνηθούν καλύτερα τα “σωματίδια-φάντασμα”, που θεωρούνται ως η βασική ύλη της δομής του σύμπαντος, αλλά έχουν σχεδόν μηδενική μάζα και καθόλου ηλεκτρικό φορτίο.
ΠΗΓΗ: 24h.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.