ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Υπάρχει τρισέγγονος του Παύλου Μελά και ζει στην Αυστραλία

Υπάρχει τρισέγγονος του Παύλου Μελά και ζει στην Αυστραλία
Απόγονοι του ήρωα των Μακεδονικών Αγώνων, Παύλου Μελά, «ζουν και βασιλεύουν στην Αυστραλία»- ο τρισέγγονός του, με το ίδιο όνομα, είναι κάτοικος Σίδνεϊ και διατηρεί φαρμακείο.
Πρόκειται για μία όχι και τόσο γνωστή πτυχή της ομογενειακής ιστορίας, καθ’ ότι ο εγγονός του, Παύλος Μελάς κι εκείνος, υπήρξε ένας «χαμηλών τόνων και ταπεινός άνθρωπος», που δεν διαλαλούσε την καταγωγή του, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Όλα ξεκίνησαν το 1949 όταν μετανάστευσε στους «Αντίποδες» ο εγγονός Παύλος Μελάς, ενώ πατέρας του ήταν ο Μιχάλης, γιος του ηρωικού αγωνιστή. Ο Παύλος Μελάς είχε έρθει με τη σύζυγό του Ευθυμία και τα τέσσερα έως τότε παιδιά τους, που είχαν αποκτήσει στην Ελλάδα (στην Αυστραλία απέκτησαν μία ακόμη κόρη, τη Γιαννούλα).
Εγκαταστάθηκαν στο προάστιο North Bondi, και ο ίδιος εργάστηκε ως τυπογράφος, τελευταία σε εργαστήρια στο Broadway, κοντά στο κέντρο της πόλης. Ο εγγονός Παύλος Μελάς απεβίωσε το 1982.
Το όλο θέμα ήρθε στην επιφάνεια με αφορμή εκδήλωση της ΑΧΕΠΑ Νέας Νότιας Ουαλίας, την περασμένη Κυριακή, αφιερωμένη στον μεγάλο Μακεδονομάχο. Εκεί μίλησε η νύφη του «Αυστραλιώτη» Παύλου Μελά, Λουίζα Μελά, χήρα του Κώστα Μελά, υιού του Παύλου και δισέγγονου του Μακεδονομάχου.
Ανέπτυξε, δε, στο ακροατήριο, μερικές μόνο από τις λεπτομέρειες που έμαθε για τον ήρωα Παύλο Μελά, καθώς όπως είπε «υπάρχουν και τα προσωπικά θέματα, που δεν λέγονται».
«Ο πεθερός μου ποτέ δεν έλεγε λεπτομέρειες για τη ζωή του. Γι’ αυτό ήταν μετά τον θάνατό του, που αρχίσαμε εμείς να «σκαλίζουμε» τη γενιά του για να μάθουμε περισσότερα» δήλωσε η Λουίζα Μελά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS. «Υπάρχουν πολλοί απόγονοι του Παύλου Μελά στην Ελλάδα, αλλά ακόμα και στην Μασσαλία της Γαλλίας, όπου είχε γεννηθεί», είπε.
Ο Παύλος Μελάς του Bondi και η οικογένειά του εκκλησιάζονταν τακτικά στην εκκλησία Αϊ Γιώργη Rosebay. «Τους γνώριζα πάρα πολύ καλά. Ήταν ενορίτες μου. Τα παιδιά του, μάλιστα, συμμετείχαν στη νεολαία και τη χορωδία της ενορίας- κοινότητάς μας» είπε ο πρωτοπρεσβύτερος Μιλτιάδης Χρυσαυγής, ο οποίος για 48 χρόνια ήταν ο προϊστάμενος του συγκεκριμένου ναού.
Παιδιά του εν Αυστραλία Παύλου Μελά και της συζύγου του Ευθυμίας (και δισέγγονα του Μακεδονομάχου) ήταν/είναι ο Γιάννης, ο Ανδρέας, η Δέσποινα, ο Κώστας και η Γιαννούλα (η τελευταία γεννήθηκε στο Σίδνεϊ και σήμερα ζει στην Ελλάδα). Από τα τέκνα τους, ο Γιάννης απέκτησε δύο παιδιά (ένα από τα οποία είναι ο φαρμακοποιός Παύλος) και ο Κώστας τρία, οπότε η γενιά του μεγάλου Μακεδονομάχου στην Αυστραλία καλά κρατεί.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.