ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο «Ξένιος Ζεύς»


Εξήντα αλλοδαποί συνελήφθησαν χθες από την αστυνομία, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», που συνεχίζεται στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, επειδή δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα μας. Συνολικά, κατά τη χθεσινή ημέρα προσήχθησαν 393 αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο «Ξένιος Ζεύς»
Εξάλλου, πραγματοποιήθηκαν 16 κατ' οίκον έρευνες παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, ενώ ελέγχθηκαν και δύο οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα (δύο άνδρες και δύο γυναίκες), εκ των οποίων ένας Έλληνας, που κατηγορούνται για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρμόδια Αρχή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα άτομα. Επιπλέον, για μία από τις αλλοδαπές κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.
Από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν σημειωθεί 7.754 προσαγωγές αλλοδαπών και 1.656 συλλήψεις, επειδή δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στην χώρα.
«Διμέτωπος» της ΕΛΑΣ απέναντι σε παράνομους μετανάστες – ρατσιστικές επιθέσεις
Την ίδια ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών που τα ξημερώματα της Κυριακής δολοφόνησαν με αιχμηρό αντικείμενο έναν νεαρό Ιρακινό στο κέντρο της Αθήνας παραμένουν άκαρπες.Αυτό που προκύπτει από τις μαρτυρίες όσων -λίγων- αυτοπτών μαρτύρων είδαν τη φονική ενέργεια, ότι πρόκειται για επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα. Για τον λόγο αυτό ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στις μαρτυρίες των δύο υπηκόων Ρουμανίας και Μαρόκου που είχαν δεχθεί επίθεση από τα ίδια άτομα λίγη ώρα νωρίτερα από τη δολοφονία, αλλά κατάφεραν να ξεφύγουν.
Στην περίπτωση της δολοφονίας του Ιρακινού υπενθυμίζεται ότι καταζητούνται 5 δράστες που επέβαιναν σε τέσσερα μηχανάκια. Τα ξημερώματα της Κυριακής επιτέθηκαν αρχικά στους δύο αλλοδαπούς που κατάφεραν να τους ξεφύγουν, μέχρι που πέρασαν από τη γωνία Γερανίου και Αναξαγόρα, όπου εντόπισαν τον Ιρακινό, στον οποίον επιτέθηκαν λυσσαλέα με μαχαίρι και με πέτρες. Ο νεαρός Ιρακινός διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό» με ακατάσχετη αιμορραγία. Λίγες ώρες μετά κατέληξε.
Βεβήλωσαν τόπο προσευχής μουσουλμάνων στου Ρέντη
Τα αυξανόμενα κρούσματα ρατσιστικής βίας που καταγράφονται σε ολόκληρη τη χώρα προκαλούν πονοκέφαλο στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Σε Αττική, Κορινθία, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία και Κρήτη, πολλά είναι τα περιστατικά επιθέσεων σε βάρος μεταναστών.
Το φαινόμενο έχει οξυνθεί την τελευταία περίοδο του Ραμαζανιού, οπότε οι μουσουλμάνοι -ελλείψει επίσημου τεμένους- συγκεντρώνονται στα άτυπα τζαμιά για την προσευχή τους. Σε Καμίνια, Ρέντη και αλλού, έχουν σημειωθεί περιστατικά κατά τα οποία «άγνωστοι» επιτίθενται και εκφοβίζουν τους μετανάστες.
Στοιχεία
Oπως καταγράφεται σε βίντεο που έχει στη διάθεσή του το «Εθνος», τα αποτελέσματα από την επίθεση στο τζαμί της οδού Ιθάκης στου Ρέντη είναι εμφανή. Προσβλητικά συνθήματα για τα σύμβολα λατρείας των μουσουλμάνων, ύβρεις και εθνικιστικά σύμβολα είναι οι αποδείξεις της ιδεολογίας των ανεγκέφαλων που χτυπούν στο «ψαχνό» όποιον μετανάστη βρεθεί στον δρόμο τους.
Στο κλίμα ανασφάλειας που έχει διαμορφωθεί μετά και τη δολοφονία του Ιρακινού, ήρθε να προστεθεί χθες και η εμπρηστική επίθεση με δύο μπιτόνια βενζίνης, που σημειώθηκε στα γραφεία του δημοτικού συνδυασμού της Χρυσής Αυγής στο Παγκράτι. Η φωτιά προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές στα γραφεία που βρίσκονται στο 4ο όροφο κτιρίου στο οποίο στεγάζεται υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων.
Μέχρι στιγμής, «οι μετανάστες που δέχονται τις επιθέσεις τηρούν στάση άμυνας», λένε οι αστυνομικοί. «Τι θα γίνει όμως αν και αυτοί αποφασίσουν να απαντήσουν;», αναρωτιούνται, ζητώντας πολιτική παρέμβαση για το ζήτημα.
Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία του νεαρού Ιρακινού, καταδικάζει κάθε εγκληματική ενέργεια και καταγγέλλει τη στοχοποίησή της από τα ΜΜΕ και τις κρατικές Αρχές
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.