ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Πονάτε κάπου; Φάτε λίγο σοκολάτα και ο πόνος θα φύγει!


 Πονάτε κάπου; Φάτε λίγο σοκολάτα και ο πόνος θα φύγει!
Σοκολάτα + Νερό = Παυσίπονο! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα Αμερικάνων επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Σικάγου, που έδειξε ότι η σοκολάτα μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό παυσίπονο, αφού ανακουφίζει από τον πόνο. 

Στην έρευνα αυτή έγιναν πειράματα σε εθελοντές, στην προκειμένη περίπτωση ήταν ποντίκια, και τα αποτελέσματα έδειξαν πως η κατανάλωση σοκολάτας μειώνει τον πόνο.
Οι επιστήμονες δήλωσαν πως πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν σχετίζεται στενά με την πείνα και στην ουσία αποτελεί ένα φυσικό παυσίπονο για τον οργανισμό και εκτιμούν πως η κατανάλωση σοκολάτας για λόγους απόλαυσης ενεργοποιεί στον εγκέφαλο έναν μηχανισμό αντιπερισπασμού ο οποίος υπερισχύει του μηχανισμού που προκαλεί τον πόνο.
Η Πέγκι Μέισον, καθηγήτρια Νευροβιολογίας και μέλος της ερευνητικής ομάδας, είπε στην «Daily Τelegraph» πως: «Πρόκειται για φαινόμενο που η ύπαρξή του και η ισχύς του μας εξέπληξε«.
Τέλος, και άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως οι μελετητές αυτοί, ισχυρίζονται πως το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και με το νερό όταν κάποιος δεν το πίνει επειδή διψά αλλά για λόγους ευχαρίστησης.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.