ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΕΡΕΥΝΕΣ Βρήκαν γιάφκα, σε κλοιό οι συνεργοί


Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής, η ληστεία στην τράπεζα ήταν μια κίνηση για την ενίσχυση του ταμείου της τρομοκρατικής οργάνωσης. Συνεχίζονται οι έρευνες στην Πάρο, καθώς και σε νησιά των Κυκλάδων

Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. πήγε στην οδό Τυμφρηστού 21 στον Αγιο Λουκά της Λαμίας (στη φωτογραφία η πολυκατοικία), όπου ο Τ. Θεοφίλου μίσθωνε διαμέρισμα.
Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. πήγε στην οδό Τυμφρηστού 21 στον Αγιο Λουκά της Λαμίας (στη φωτογραφία η πολυκατοικία), όπου ο Τ. Θεοφίλου μίσθωνε διαμέρισμα.
Δύο ακόμη αντιεξουσιαστές αναζητούν οι αστυνομικοί ως συνεργούς του 29χρονου θεολόγου για τη φονική ληστεία στην Πάρο. Παρόλο που ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. αρκέστηκε να πει πως «είμαστε αισιόδοξοι ότι βρισκόμαστε κοντά στους υπόλοιπους δράστες», οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι πεπεισμένοι ότι, όπως ο Τάσος Θεοφίλου, έτσι και οι υπόλοιποι δράστες προέρχονται αμιγώς από τον χώρο της τρομοκρατίας και ότι η ληστεία στο υποκατάστημα της τράπεζας στη Νάουσα ήταν μια κίνηση για την ενίσχυση του «κοινωνικού ταμείου» τους.
«Δεν αποκλείεται να είναι τα... υπολείμματα των ...Πυρήνων..., που το 2010 ήταν στα μετόπισθεν, αλλά αποφασίζουν να ξανασυστήσουν την τρομοκρατική ομάδα που διέλυσαν οι συλλήψεις του επιχειρησιακού τομέα της οργάνωσης», είπε στο «Εθνος» στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής.
Οι έρευνες στην Πάρο συνεχίζονται, καθώς οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κάποια από τα μέλη είτε να έχουν βρει κατάλυμα στο νησί, είτε να έφυγαν λίγες μέρες μετά, όπως έκανε και ο 29χρονος. Οι λίστες άφιξης και αναχώρησης των πλοίων εκείνων των ημερών επανεξετάζονται, όπως επίσης και οι κλήσεις του κινητού τηλεφώνου του νεαρού θεολόγου, που βρέθηκε στο σημείο.
Βρήκαν γιάφκα, σε κλοιό οι συνεργοί
Μετά και τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών όλης της ομάδας, οι ειδικοί ελπίζουν ότι κάποιοι θα αναγνωρίσουν τα άτομα αυτά στην Πάρο ή σε άλλο νησί των Κυκλάδων. Την ίδια στιγμή, επείγον σήμα έχει σταλεί σε αστυνομικές υπηρεσίες στην επαρχία, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση αν οι φιγούρες των ληστών της Νάουσας εικονίζονται και σε άλλα βίντεο ληστειών τραπεζών...
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις έρευνες δίνεται και στο κλεμμένο opel corsa που χρησιμοποίησε ο Τάσος Θεοφίλου και οι συνεργοί του για να ληστέψουν την τράπεζα της Πάρου. Και αυτό γιατί -όπως και επίσημα διαβεβαίωσε η αστυνομία- είχε χρησιμοποιηθεί και σε ληστεία που είχε σημειωθεί το 2010 σε πολυκατάστημα στο Ελληνικό.
Οι συνεργοί του 29χρονου, όπως καταγράφηκαν στις κάμερες της τράπεζας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο
Οι συνεργοί του 29χρονου, όπως καταγράφηκαν στις κάμερες της τράπεζας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο
Οι έρευνες των Αρχών στρέφονται και στον χώρο του ποινικού εγκλήματος, για να διαπιστώσουν τυχόν «συνεργασίες», αλλά και για να απαντηθούν ερωτήματα για το πώς ο 29χρονος και οι υπόλοιποι έβρισκαν τα όπλα.
Αυτό είναι, σύμφωνα με τους εξειδικευμένους αξιωματικούς, και το βασικό μήνυμα που προκύπτει από τη σύλληψη του 29χρονου Τάσου Θεοφίλου. Οτι, δηλαδή, η νέα γενιά τρομοκρατών είχε αποφασίσει την επανεμφάνισή της. Και για να μπορέσει να δράσει, έπρεπε να γεμίσει το «ταμείο» της. Το νέο «αντάρτικο» πόλης οργανωνόταν, αλλά τα λάθη που έκαναν τα μέλη του στην Πάρο, μετά και τη μη προγραμματισμένη δολοφονία του 54χρονου Δημήτρη Μίχα, ήταν μοιραία για τη διακοπή της δράσης τους πριν ακόμη καλά καλά αρχίσει.
Βρήκαν γιάφκα, σε κλοιό οι συνεργοί
Βρέθηκε και ποδήλατο... κάμερα
Ψάχνουν το όπλο της Πάρου στη γιάφκα της Λαμίας
«Χτύπημα» στην Εθνική Τράπεζα της Λαμίας ετοίμαζε ο Τάσος Θεοφίλου, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. Αυτό προκύπτει από το οπτικό υλικό που βρέθηκε μέσα σε κάμερα του 29χρονου που εντοπίστηκε στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη.
Οπως ενημέρωσαν οι αστυνομικοί, οι εικόνες έχουν ληφθεί από... σέλα ποδηλάτου. «Η κάμερα είχε προσαρμοστεί στο πίσω μέρος σέλας ποδηλάτου και με τον τρόπο αυτό γινόταν βιντεοσκόπηση της Εθνικής Τράπεζας της Λαμίας, καθώς και των γύρω αυτής δρόμων. Το ποδήλατο ήταν χρώματος μπλε με λευκό παγουράκι», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.
Ο 29χρονος Τ. Θεοφίλου
Ο 29χρονος Τ. Θεοφίλου
Το ποδήλατο εντοπίστηκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος που νοίκιαζε ο 29χρονος στη Λαμία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σπίτι φέρεται να είχε ενοικιαστεί τον Οκτώβριο του 2011 από άλλο άτομο, το οποίο δύο μήνες μετά είχε αποχωρήσει «παραχωρώντας» το στον 29χρονο, ο οποίος το επισκεπτόταν μία φορά κάθε δίμηνο. Οπως είπε ο ιδιοκτήτης, ο νεαρός ήταν συνεπής στις πληρωμές του και πλήρωνε συστηματικά τα 260 ευρώ του ενοικίου.
Ο έλεγχος στο διαμέρισμα αναμένεται να δώσει και άλλα στοιχεία για τη δράση του Θεοφίλου στην περιοχή. Ισως την πόρτα του συγκεκριμένου διαμερίσματος να ανοίγει ένα από τα 7 κλειδιά που βρέθηκαν πάνω του κατά την ώρα της σύλληψής του. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι εκεί θα βρεθεί και οπλισμός της οργάνωσης στην οποία ανήκει ο 20χρονος. Επίσης, θα αναζητηθούν στοιχεία (γενετικό υλικό και άλλα) από τους συνεργούς του.
Οι ειδικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, όταν ο 29χρονος μετά την αιματηρή επιχείρηση της Πάρου πήγε στη Λαμία, να είχε ραντεβού με κάποιους από τους συνεργούς του. Δεν αποκλείεται επίσης να πήγε εκεί για να αφήσει τα όπλα που χρησιμοποίησαν για τη δολοφονία του 54χρονου Δημήτρη Μίχα στο νησί. Οι επόμενες ώρες αναμένεται να φέρουν νέες αποκαλύψεις για τη δράση της εγκληματικής ομάδας.
Οι ΕΠΑΦΕΣ
Το μοιραίο λάθος της Αθήνας
Ψηφίδα ψηφίδα συμπληρώνουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής την εικόνα της δράσης του Τ. Θεοφίλου. Η έρευνα έχει φέρει αποτέλεσμα, καθώς ήδη ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 29χρονου όχι μόνο με τη ληστεία της Πάρου αλλά και με την υπόθεση της γιάφκας του Αγρινίου, που αποδίδεται στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Σύμφωνα και με τις επίσημες δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Χρ. Μανούρα, «κατά την περίοδο προ των συλλήψεων που πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2010, ο Θεοφίλου είχε εντοπιστεί με άλλα προφυλακισμένα μέλη οργάνωσης να κινείται στην περιοχή του Αγρινίου και του κέντρου της Αθήνας».
Συγκεκριμένα, στις 30 Νοεμβρίου του 2010 είχε εντοπιστεί στον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Αγρινίου να κατοπτεύει τον χώρο και να παρέχει εμφανώς μέτρα αντιπαρακολούθησης σε συνεργό του, ο οποίος μετέφερε σάκους από την Αθήνα στη γιάφκα του Αγρινίου.
Μετά τις συλλήψεις των φερομένων ως μελών δεν κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του, αλλά οι έρευνες συνεχίστηκαν. Τον θεολόγο εντόπισαν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα, λίγες μέρες μετά τη φονική ληστεία, αφού έκανε ένα «λάθος»: επικοινώνησε με άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο που βρίσκονται στο «στόχαστρο» της Αντιτρομοκρατικής. Και εκεί τον εντόπισαν ξανά.
Οι αστυνομικοί έμειναν άναυδοι όταν συνειδητοποίησαν ότι ο σωματότυπος του νεαρού που φαινόταν στα ΚΤΕΛ Αγρινίου να εκτελεί χρέη αντιπαρακολούθησης έμοιαζε με αυτόν ενός από τους ληστές της Πάρου. Εντόπισαν τον νεαρό στην Αθήνα και δεν τον έχασαν ξανά από τα μάτια τους.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.