ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Παράταση για ρύθμιση οφειλών


Παράταση για ρύθμιση οφειλών
Η διάταξη του υπουργείου Εργασίας αφορά 800.000 ασφαλισμένους. Αν οι οφειλέτες δεν προχωρήσουν σε τακτοποίηση, θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων
Παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν 800.000 οφειλέτες.
Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προωθεί νομοθετική διάταξη που δίνει νέα παράταση έως το τέλος του έτους, προκειμένου οι ασφαλισμένοι να προλάβουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς των περιουσιακών τους στοιχείων.
Στόχος της νέας παράτασης -η προηγούμενη είχε λήξει ύστερα από συνεχείς παρατάσεις στις 16 Ιουλίου- είναι να «καλύψει» μέρος της δαπάνης για τις πληρωμές των συντάξεων και των παροχών υγείας.
Εισπράξεις
Συνολικά οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχονται σε 11 δισ. ευρώ, ωστόσο, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Ι. Βρούτσης, τα οφέλη που ήδη έχει το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ από τις ρυθμίσεις χρεών και την τμηματική εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών προκύπτει πως το α' εξάμηνο του 2012 οι εισπράξεις ήταν αυξημένες κατά 10,82% σε σύγκριση με το 2011 και κατά 24% σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά το 2010. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισπράξεις τον Ιούλιο έφτασαν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Με την παράταση της ρύθμισης δίνεται η δυνατότητα καταβολής της κεφαλαιοποιημένης οφειλής σε δόσεις με εκπτώσεις στα πρόστιμα 100% για εξόφληση εφάπαξ ή έως και 6 δόσεις.
Ειδική ρύθμιση
Επίσης, 75% έκπτωση για εξόφληση σε 7 έως 10 δόσεις και 40% για περαιτέρω προσωρινό διακανονισμό. Ειδικά για το ΙΚΑ παρατείνεται ο ειδικός διακανονισμός που προβλέπει την καταβολή των τρεχουσών εισφορών + ποσοστού 20% του μέσου όρου των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών του τελευταίου τριμήνου για όσους απασχολούν προσωπικό.
Σημειώνεται ότι οι οφειλές ανέρχονται σε 11 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία χρωστούν 800.000 επιχειρήσεις, μεμονωμένοι εργοδότες και αυτοαπασχολούμενοι. Από αυτά υπολογίζεται ότι μπορούν να εισπραχθούν τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ειδικά για το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ οι οφειλές είναι 6,5 δισ. ευρώ, αλλά εκτιμάται ότι μπορούν να εισπραχθούν τα 4 δισ. (ήδη 107.000 εργοδότες από τους 190.000 που χρωστούν έχουν ρυθμίσει 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ). Στον ΟΑΕΕ 450.000 ελεύθεροι επαγγελματίες χρωστούν περί τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.