ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΓΙΑΦΚΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕ Η ΕΛ.ΑΣ. Ετοίμαζαν χτύπημα μετά το φονικό της Πάρου


Νέα στοιχεία για τη δράση του 29χρονου που συνελήφθη έρχονται στο φως μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του. Πεισμένη η Αντιτρομοκρατική ότι και οι συνεργάτες του προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο

Σκηνή που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της τράπεζας στην Πάρο. Με το καπέλο, σύμφωνα με τις Αρχές, εικονίζεται ο Τ. Θεοφίλου
Σκηνή που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας της τράπεζας στην Πάρο. Με το καπέλο, σύμφωνα με τις Αρχές, εικονίζεται ο Τ. Θεοφίλου
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην έρευνα για τους δράστες της φονικής ληστείας της Πάρου, που -όπως όλα δείχνουν- συνδέεται με τη δράση της νέας γενιάς τρομοκρατών στην Ελλάδα.
Μετά τη σύλληψη του 29χρονου Τάσου Θεοφίλου από τη Θεσσαλονίκη, το γενετικό υλικό του οποίου ταυτίστηκε με αυτό που άφησε πίσω του ένας από τους δράστες τη στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας του 54χρονου οδηγού ταξί στο νησί, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες διαμέρισμα που ο ίδιος είχε μισθώσει στη Λαμία, αλλά και οπτικό υλικό που «μαρτυρά» την πρόθεση της ομάδας του να «χτυπήσει» σε τράπεζα της πόλης.
Την ίδια στιγμή, οι Αρχές δηλώνουν αισιόδοξες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του 29χρονου θεολόγου, που μαζί διέπραξαν τη ληστεία στο κυκλαδίτικο νησί. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, όλοι τους προέρχονται αμιγώς από τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Πάντως, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αξιολογούν ότι η σύλληψη του Τάσου Θεοφίλου αποτελεί σημαντικό πλήγμα στο νέο «αντάρτικο πόλεων», που ετοιμαζόταν να αναλάβει δράση...
Ετοίμαζαν χτύπημα μετά το φονικό της Πάρου
Χθες, ο Τάσος Θεοφίλου ζήτησε και έλαβε προθεσμία από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, όπου επρόκειτο να δικαστεί για αντίσταση κατά της αρχής, αλλά και από τον ανακριτή, όπου οδηγήθηκε για τη ληστεία στη Νάουσα της Πάρου και τον φόνο του οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα. Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή Κώστα Μπαλτά, που είναι υπεύθυνος για τις υποθέσεις τρομοκρατίας, αναμένεται να βρεθεί σήμερα.
Στο μεταξύ, νέα στοιχεία για τη δράση του 29χρονου έρχονται στο φως μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του. Πολίτες που επικοινώνησαν με τις Αρχές, ανέφεραν ότι αναγνωρίζουν τον νεαρό και ότι τον έχουν δει σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Λαμίας.
Ανάμεσα στα τηλεφωνήματα, ξεχώρισε αυτό ενός άγνωστου άνδρα που αναγνώρισε στο πρόσωπο του Θεοφίλου τον ενοικιαστή του διαμερίσματος που μισθώνει στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας. Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. πήγε στην οδό Τυμφρηστού 21 στον Αγιο Λουκά και εντόπισε το σπίτι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σπίτι φέρεται να είχε ενοικιασθεί τον Οκτώβριο του 2011 από άλλο άτομο. Eίχε όμως «παραχωρηθεί» δύο μήνες μετά στον 29χρονο Θεολόγο.
Επίσης, σε έλεγχο που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε μία βιντεοκάμερα. Οπως προέκυψε από το υλικό, ο Θεοφίλου και η «παρέα» του φαίνεται πως ετοίμαζαν ληστεία στην Εθνική Τράπεζα της Λαμίας, αφού κατόπτευαν συστηματικά τον χώρο γύρω από αυτήν.
Οι αξιωματικοί μελετούν σχολαστικά όλα τα στοιχεία προκειμένου να διαπιστώσουν τυχόν σχέση του 29χρονου και με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως η «Σέχτα Επαναστατών».
ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ
ΣΠ. ΦΥΤΡΑΚΗΣ
«Αρνείται τις κατηγορίες»
Σε τακτικό ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ο 29χρονος Αναστάσιος Θεοφίλου, προκειμένου να απολογηθεί, κατηγορούμενος ως ένας από τους δράστες της ληστείας στην τράπεζα της Πάρου, που κατέληξε στη δολοφονία του ταξιτζή.
Παράλληλα αναμένεται να προσαχθεί και στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορία για αντίσταση κατά τη σύλληψή του. Και για τις δύο υποθέσεις ο 29χρονος ζήτησε προθεσμία, καθώς απουσίαζε στα Χανιά ο ποινικολόγος Σπύρος Φυτράκης, που αναμένεται να τον εκπροσωπήσει.
Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, ο κ. Φυτράκης είπε μεταξύ άλλων στο «Εθνος» ότι ο 29χρονος, που φέρεται σύμφωνα με την αστυνομία ως μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς», αρνείται κάθε σχέση με τις κατηγορίες.
Ο συνήγορος είπε ακόμη ότι ενδέχεται να επιστρέψει και σήμερα, εάν βρει θέση στο αεροπλάνο, προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας.
Ωστόσο δεν αποκλείεται, εάν δεν προλάβει να επιστρέψει, ο πελάτης του να ζητήσει και νέα προθεσμία, αφού ο νόμος παρέχει αυτό το δικαίωμα.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.