ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Επιλέγουν από ριάλιτι, αστροναύτη για τον Άρη


Τον άνθρωπό που θα ταξιδέψει στον Άρη αναμένεται να επιλέξουν οι Ολλανδοί μέσα από ριάλιτι σόου του οποίου το κόστος θα ξεπεράσει τα έξι δισ δολάρια.

Ονομάζεται  Mars One. Πρόκειται για μια ολλανδική εταιρία η οποία στη προσπάθεια της να κλέψει τις εντυπώσεις από το Curiosity ανακοίνωσε ότι το 2023 θα στείλει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Κόκκινο Πλανήτη και θα μαγνητοσκοπήσει τα πάντα για την προβολή σχετικής εκπομπής ριάλιτι σόου.
Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι το εν λόγω ταξίδι αναμένεται να είναι χωρίς επιστροφή!
Πολλοί είναι αυτοί που σκεπτικισμό την ιδέα. Ωστόσο  ο βραβευμένος με Νόμπελ, Ολλανδός φυσικός, Γκέραρντ Τχουφτ στήριξε το σχέδιο της Mars One δηλώνοντας "Η πρώτη μου αντίδραση ήταν: μα αυτό δεν πρόκειται να πετύχει! Ρίχνοντας όμως μια πιο προσεχτική ματιά στο σχέδιο, πείστηκα ότι θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα".
Αξίζει να σημειωθεί ότι μια τέτοια αποστολή θα έχει μεγάλο ρίσκο. Έως σήμερα μόνο  έξι μη-επανδρωμένες αποστολές έχουν καταφέρει να προσεδαφίσουν κάποιο μηχάνημα στον πλανήτη, ενώ οι επιστήμονες δεν έχουν βρει ακόμα τρόπο να φέρουν πίσω τα διαστημόπλοια.
Το κόστος για την πραγματοποίηση του υπολογίζεται στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια και όπως δήλωσε η ιδέα για την χρηματοδότηση μέσω τηλεοπτικής προβολής προέκυψε μετά από συζήτηση του με έναν από τους δημιουργούς του Big Brother.
Η επιλογή των αστροναυτών θα γίνει μέσα στο 2013, ενώ οι αποστολές με τρόφιμα και ρομποτικά οχήματα θα σταλούν μεταξύ του 2016 και του 2022. Υποτίθεται ότι η πρώτη ομάδα τεσσάρων ανδρών και γυναικών θα φτάσει στον Κόκκινο Πλανήτη τον Μάρτιο του 2023 και θα ακολουθήσουν κι άλλοι ώστε να δημιουργηθεί μία κοινότητα 20 ατόμων.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.