ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ Μεγάλες πυρκαγιές στο Πήλιο, στην Κορινθία και στον Ταΰγετο


Ο υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω των θυελλωδών ανέμων επιβεβαιώθηκε με δεκάδες φωτιές να ξεσπούν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες και στον Σολωμό Κορινθίας
Πυρκαγιά ξέσπασε χθες και στον Σολωμό Κορινθίας
Ο υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω των θυελλωδών ανέμων επιβεβαιώθηκε με δεκάδες φωτιές να ξεσπούν σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι πιο σημαντικές ήταν στο Πήλιο και στον Ταΰγετο, όπου οι πυρκαγιές πήραν μεγάλες διαστάσεις πριν τεθούν υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική.
Η φωτιά που ξέσπασε στο βορειοανατολικό Πήλιο έκαψε δασική έκταση στις περιοχές Ανω Κερασιά, Βένετο και Πουρί. Λόγω του αέρα πήρε μεγάλες διαστάσεις χωρίς ωστόσο να απειλήσει κατοικημένες περιοχές. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο χθες το μεσημέρι χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και την αυτοθυσία των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι άνοιγαν τον δρόμο με αλυσοπρίονα για να φτάσουν στις εστίες της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό καθώς αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως είδαν δύο άτομα να κινούνται ύποπτα με μηχανή μεγάλου κυβισμού, ενώ λίγο αργότερα ξεπήδησαν οι φλόγες σε δύο διαφορετικά σημεία που είχαν απόσταση 700 μέτρων μεταξύ τους.
Επίσης, μεγάλη κινητοποίηση σημειώθηκε τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα στον Ταΰγετο, όταν ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση, σε ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο, μεταξύ των χωριών Αλτομυρά και Πηγάδια και ενώ έπνεε ισχυρός βορειοανατολικός άνεμος.
Υπό έλεγχο
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο το μεσημέρι, χάρη στις προσπάθειες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και των εθελοντών, ιδίως της ομάδας «Γαία» Δυτικής Μάνης. Η φωτιά έκαψε έκταση που είχε καταστραφεί το 2007 αλλά και ένα μικρό τμήμα δάσους με έλατα. Το στοίχημα, το οποίο κερδήθηκε, ήταν να μην περάσει η φωτιά το φαράγγι του Ριντόμου, ένα απαράμιλλης ομορφιάς μνημείο της φύσης, το οποίο προσελκύει όλο τον χρόνο πολλούς πεζοπόρους και ορειβάτες.
Πυρκαγιές ξέσπασαν και σε άλλες περιοχές της χώρας όπως στον Σολωμό Κορινθίας, στον Κοχύλου Ανδρου, στην Τροιζήνα, στις Ορθονιές Ζακύνθου, στην Γαλίφα Ηρακλείου και στο Σκούταρι Λακωνίας.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.