ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κρήτη: Με μισθούς…πείνας και ανασφάλιστοι οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεια

Κρήτη: Με μισθούς…πείνας και ανασφάλιστοι οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεια
Με μισθούς πείνας και ανασφάλιστοι εργάζονται οι περισσότεροι ξενοδοχοϋπάλληλοι στα ξενοδοχεία του Ηρακλείου, όπως καταγγέλλουν τόσο ο πρόεδρος του συλλόγου τους, κ. Γ. Αρετίνης όσο και ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Σωκράτης Βαρδάκης.
Στην Κρήτη του 2012, το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας ξεπερνά το 35% ενώ και οι δύο υποστηρίζουν ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπολειτουργούν.
«Πληρώνουν τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται, όταν επιβληθούν, αφού για εκείνους τα ποσά είναι πολύ μικρά«, τονίζει ο κ. Αρετίνης.
Και συνεχίζει, σημειώνοντας ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, πλέον, είναιαλλοδαποί ανασφάλιστοι.
«Είναι άδικο και καθόλου ηθικό οι ‘Ελληνες να είναι άνεργοι και οι αλλοδαποί να δουλεύουν, μένοντας σε οικτρά δωμάτια για ένα κομμάτι ψωμί. Να δουλέψουν κι αυτοί, δε λέμε, αλλά αφού καλυφθούν πρώτα οι Έλληνες», τονίζει.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κ. Θεοχάρης Παπαδακης ο οποίος μετά από πολλα χρόνια στα ξενοδοχεία, είδε την πόρτα της εξόδου αφού βρέθηκε αλλοδαπος με τα μισά λεφτά στη θέση του.
«Ό,τι θέλεις βρίσκεις μέσα σε ξενοδοχεία, από νόμιμους μετανάστες μέχρι παράνομους…Ό,τι θελεις. Η κατασταση ειναι τραγική», δήλωσε στο Cretalive.
ΠΗΓΗ: cretalive.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.