ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Φινλανδία: Θέμα χρόνου η διάλυση της ευρωζώνης!


Φινλανδία: Θέμα χρόνου η διάλυση της ευρωζώνης!
Η κυβέρνηση της Φινλανδίας είναι προετοιμασμένη για ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης, όπως τόνισε ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Έρκι Τουομιόγια και κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες να πράξουν το ίδιο.
«Δεν υπάρχουν κανόνες για την έξοδο από το ευρώ,είναι μόνο θέμα χρόνου. Είτε ο Νότος είτε ο Βορράς θα αποχωρίσουν, γιατί ο ζουρλομανδύας αυτού του νομίσματος έχει φέρει δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους και καταστρέφει το μέλλον της Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.
«Αυτό δεν είναι κάτι που προωθούμε στην Φινλανδία, ούτε η ίδια η κυβέρνηση. Όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η διάλυση της ευρωζώνης δεν σημαίνει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούσε να κάνει την ΕΕ να λειτουργεί καλύτερα» πρόσθεσε ο Τουομιόγια.
Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο Φινλανδός ΥΠΕΞ ανέφερε ότι «είναι στο χέρι των Ελλήνων το αν θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ. Δεν μπορούμε να διώξουμε την Ελλάδα. Δεν μπορούμε να διακόψουμε το δανεισμό που θα την οδηγήσει στην χρεοκοπία. Τότε θα μπορούμε να υποθέσουμε αν αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την έξοδο από το ευρώ. Κανείς δεν το γνωρίζει».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.