ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Νέες επιθέσεις κατά μεταναστών


Νέες επιθέσεις κατά μεταναστών
Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο επιθέσεων, με σοβαρές ενδείξεις ρατσιστικών ελατηρίων, κατά αλοδαπών. Μία ημέρα μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του Ιρακινού στο κέντρο της Αθήνας από φασιστοειδή -αυτόκλητους υπερασπιστές της «τάξης»- οργανωμένες επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα κατήγγειλαν μετανάστες που διαμένουν στο Ηράκλειο.
Η ομάδα των μεταναστών μετέβη στην εισαγγελέα Ηρακλείου για να ενημερώσει για το θέμα και ορίστηκε συνάντηση για αύριο το πρωί.
Νέο επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ στο Ηράκλειο, όταν έξι άγνωστοι χτύπησαν δύο αλλοδαπούς από το Μαρόκο και τη Συρία. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Στόχος επίθεσης στο διαμέρισμά του, στο Αιγάλεω, έγινε απόψε και ένας Πακιστανός. Σύμφωνα με την αστυνομία δράστες του περιστατικού είναι τέσσερις αλλοδαποί, πιθανότατα ομοεθνείς του θύματος, οι οποίοι εισήλθαν στο ισόγειο διαμέρισμά του και τον τραυμάτισαν στο κεφάλι.
Το θύμα νοσηλεύεται με ελαφρά θλαστικά τραύματα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ενώ η αστυνομία έχει προβεί σε 16 προσαγωγές μέχρι ώρας.
Τέλος, ένας 43χρονος από το Μπαγκλαντές, κατήγγειλε στην αστυνομία, ότι δύο άτομα με δίκυκλα πέρασαν τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του, στην οδό Γιαννίκου, στο κέντρο του Ηρακλείου, άναψαν βεγγαλικό και το πέταξαν μέσα στην αυλή του σπιτιού του.
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, 31χρονος Γεωργιανός, ο οποίος βρέθηκε αιμόφυρτος στις Καρυές Αγίου Όρους με πολλαπλά τραύματα στην κοιλιακή και θωρακική χώρα. Ο 31χρονος άνδρας, υπήκοος Γεωργίας, εντοπίστηκε το βράδυ της Κυριακής από διερχόμενους κοντά στο Κέντρο Υγείας Καρυών.
Μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής, αλλά λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ο δράστης της επίθεσης, ένας 29χρονος ομοεθνής, συνελήφθη και πρόκειται να οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα.
Το θύμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήταν εργάτης στη Μονή Μεγίστης Λαύρας ενώ ο φερόμενος ως δράστης που αναζητείται από την αστυνομία φιλοξενούνταν στη Μονή Αγίου Γεωργίου. Την προανάκριση για την υπόθεση ανέλαβε το ΑΤ Αγίου Όρους.
Αντιδράσεις από τα κόμματα
Την τιμωρία των ηθικών αυτουργών, των συνεργών και των εγκέφαλων των ρατσιστικών κρουσμάτων βίας, ζήτησε ο εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Κώστας Τριαντάφυλλος.
«Το κέντρο της Αθήνας για να αλλάξει, χρειάζεται να του δώσουμε «ζωή», όχι να αφαιρούνται «ζωές». Να εξαλείψουμε το έγκλημα, όχι να το αφήσουμε να αυξηθεί», ανέφερε. Τόνισε επίσης ότι «οι δολοφόνοι κι οι εγκληματίες, πρέπει να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά για τις πράξεις τους».
Έκκληση στην Πολιτεία «να βγάλει τις κουκούες από τους αυτόκλητους σωτήρες της (καθαρότητας της) φυλής για να δουν όλοι τα πρόσωπά τους», πριν επικρατήσει η αντίληψη «περί συμψηφιστικής βίας», απηύθυνε ο υπεύθυνος για θέματα Δημόσιας Τάξης της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γ. Πανούσης.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο κ. Πανούσης, τα εγκλήματα ρατσιστικού μίσους δεν είναι συμβατά με την ελληνική δημοκρατία και τον ελληνικό πολιτισμό. «Τα εγκλήματα ρατσιστικού μίσους που εμφανίζονται ως αντίποινα για πράξεις που έχουν τελέσει μέλη των ομάδων – στόχων, όχι μόνο ακυρώνουν το Κράτος Δικαίου και τον νομικό πολιτισμό, αλλά δηλητηριάζουν και την κοινωνία με ψευδοϊδεολογήματα περί ΄νομιμοποιημένης αντεκδίκησης' και 'δίκαιης αυτοδικίας΄», αναφέρει.
Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγήγραφεία της οποίας στο Παγκράτι δέχθηκαν σήμερα επίθεση, έκανε λόγο για «στοχοποίησή» της, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε δημόσια αναφορά που θα συσχετίζει το κόμμα με οποιοδήποτε περιστατικό βίας θα καταγγέλλεται άμεσα στις δικαστικές αρχές.
«Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από τα ΜΜΕ με αναφορές σε περιστατικά δήθεν ρατσιστικής βίας, προβοκάτσιες, αλλά και ανύπαρκτα γεγονότα που δημιουργούν κλίμα κοινωνικού πόλεμου», σημείωσε το κόμμα σε ανακοίνωσή του. «Σύμφωνα με πληροφορίες με μάλιστα, το τελευταίο "ρατσιστικό" έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας δεν είχε καμία σχέση με... ρατσιστικά κίνητρα και οφειλόταν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών», πρόσθεσε.
Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, αναφέρεται στη δολοφονία του νεαρού Ιρακινού, στο κέντρο της Αθήνας. Στην ανακοίνωσή του αναφέρεται ότι: «Παράλληλα με το πογκρόμ που οργανώνει η κυβέρνηση, τον “Ξένιο Δία” τον εφαρμόζουν και συμμορίες φασιστοειδών που ξυλοκοπούν και μαχαιρώνουν τα θύματα των πολέμων, των δουλεμπόρων και της εκμετάλλευσης. Ο νεαρός Ιρακινός που δολοφονήθηκε άγρια και άνανδρα στο κέντρο της Αθήνας είναι μόνο ένα από τα θύματά τους. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες. Ο λαός δεν πρέπει να ανεχτεί την απάνθρωπη βία κατά των μεταναστών. Αυτοί που την ασκούν επιδιώκουν να κρύψουν τις αιτίες που δημιουργούν τη μετανάστευση, αξιοποιούν το πρόβλημα για να προωθήσουν τα αντιδραστικά τους σχέδια. Στόχος τους είναι να τσακίσουν τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού».
Ρουπακιώτης: Το μεταναστευτικό δεν αντιμετωπίζεται με απάνθρωπη βία
«Η αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων σε αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα μας, αρχίζει να προσλαμβάνει ιδιαίτερα επικίνδυνα χαρακτηριστικά», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης που καταδικάζει «απερίφραστα την ανθρωποκτόνο επίθεση κατά του ανυπεράσπιστου υπηκόου του Ιράκ».
Παράλληλα, ο κ. Ρουπακιώτης επισημαίνει ότι «το οξύ μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας και οι συνέπειες που προκαλεί δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν, βεβαίως, με μέσα απάνθρωπης βίας».
Και προσθέτει: «Η Ελληνική Πολιτεία και η Δικαιοσύνη είναι αυτονόητο ότι θα προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση των ευθυνών στους υπαιτίους. Επιπροσθέτως, η Πολιτεία θα διασφαλίσει τα δικαιώματα του ανθρώπου στη ζωή, την ελευθερία και την ασφάλεια από οποιονδήποτε τα προσβάλλει».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.