ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ Με βαμμένα νύχια, φούστα και κολάν - έλεος

mazonakis
Είναι λαϊκός τραγουδιστής και όχι ποπ, ράπερ ή ροκ. Kι όμως, φοράει σανδάλια κι έχει τα νύχια του βαμμένα μαύρα.
Εύκολα θα μπορούσες να σκεφτείς πως μια τέτοια εικόνα θα ταίριαζε εύκολα στον Σάκη Ρουβά, ο οποίος δεν πρεσβεύει το λαϊκό τραγούδι. Ποιος κύριος της πίστας τιμά αυτό το στιλ κόντρα στο ρεπερτόριο αλλά και στο ύφος των τραγουδιών του;
Μα φυσικά ο Γιώργος Μαζωνάκης. Θα έλεγε κανείς ότι  η στιλιστική του εικόνα ίσως να έχει επιρροές από τον Ρόμπιν Ουίλιαμς, με τη διαφορά ότι εκείνος δεν ερμηνεύει το: “Τα βράδια τραγουδούσα στα σκυλάδικα”.
Λένε πως οι δημιουργοί των λαϊκών τραγουδιών εμπνέονται από τον έρωτα ή τον χωρισμό ώστε στη συνέχεια να παρασυρθεί ο ακροατής τους και να ταυτιστεί με το  τραγούδι. Πώς θα  φανταστεί, λοιπόν, ο ακροατής ότι για εκείνον μιλάει ο στίχος και η μελωδία, όταν ο τραγουδιστής που ερμηνεύει την “καψούρα” εμφανίζεται στην πίστα με φούστα και κολάν ή με βαμμένα νύχια; Όπως έγινε τις προάλλες στην πρεμιέρα του σε παραλιακό κέντρο!
Σκέψου δηλαδή να έχεις χωρίσει, να βρίσκεσαι πρώτο τραπέζι πίστα Μαζωνάκη, εκείνος να σου τραγουδά, εσύ να πονάς και να σκέφτεσαι ότι η αγαπημένη σου σε απάτησε με έναν τύπο που φορούσε καλύτερη φούστα μπαλούν από εσένα. Δεν θα το αντέξεις!
Πώς τα μπερδεύει πάντα αυτός ο Μαζώ, δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Τι είναι αυτό που ξυπνάει μέσα σου κι εμφανίζεσαι έτσι;
Παλαιότερα το λαϊκό τραγούδι ήταν συνυφασμένο με το κοστούμι, τη γραβάτα και τη μαγκιά του Στράτου Διονυσίου, του Στέλιου Καζαντζίδη, του Μιχάλη Μενιδιάτη. Σκέψου δηλαδή να  ζούσαν σήμερα αυτοί οι άνθρωποι και να σου τραγουδούσαν με φουρό. Ε, πάλι δεν θα το άντεχες!


mazonakis bammena nuxia

mazonakis bammena nuxia1

mazonakis me fousta
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.