ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

NASA Οι πρώτες έγχρωμες φωτογραφίες από τον Άρη


Οι πρώτες έγχρωμες φωτογραφίες από τον Άρη
Η NASA παρουσίασε τις πρώτες έγχρωμες, υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες από τον Άρη, που κατέγραψε το εξερευνητικό όχημα Curiosity.
Θέμα των φωτογραφιών είναι  το Mount Sharp, στους πρόποδες του οποίου οι επιστήμονες θέλουν να επικεντρώσουν την έρευνα τους για τον εντοπισμό χημικών στοιχείων και οργανικών υλών, που θεωρούνται απαραίτητα για την δημιουργία και εξέλιξη ζωής.
Η εικόνες αποκαλύπτουν διαφορετικά στρώματα εδάφους στους πρόποδες του βουνού, με απότομες αλλαγές στην υφή και την κλίση, γεγονός που αποτελεί μια σαφή ένδειξη των δραματικών αλλαγών που έχει υποστεί ο κρατήρας Gale, στο νότιο ημισφαίριο του κόκκινου πλανήτη.
Οι επιστήμονες εκτιμούν πως το όχημα θα φτάσει στην βάση του βουνού, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 997 χιλιομέτρων από το σημείο προσεδάφισης, σε περίπου ένα χρόνο. Από παλιότερες φωτογραφίες που είχαν ληφθεί από τροχιά τα στρώματα του εδάφους φαινόταν πως περιείχαν άργιλο και άλλα ένυδρα ορυκτά, τα οποία σχηματίζονται μόνο με παρουσία νερού, ένας από τους λόγους που η NASA θέλει οπωσδήποτε να ερευνήσει τους πρόποδες του Mount Sharp.
Προηγούμενες αποστολές είχαν αποκαλύψει εξίσου ισχυρές ενδείξεις για τεράστιες ποσότητες νερού που υπήρχαν κάποτε στην επιφάνεια του Άρη. 

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.