ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στον «Σόφο» η μπάλα


Στον «Σόφο» η μπάλα
Ο Παναθηναϊκός νίκησε 70-64 τον Ερυθρό Αστέρα με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στις δύο ρακέτες. Έβγαζε… μάτι η απουσία των Διαμαντίδη, Ούκιτς.
Είναι βέβαιο πως ο Αργύρης Πεδουλάκης θα ήθελε να έχει στη Σόφια και τον Ούκιτς, αλλά και τον Διαμαντίδη ώστε να μπορέσει η ομάδα του να δουλέψει όλα αυτά που έχει ο Έλληνας τεχνικός στο μυαλό του, αλλά όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας για τη Βουλγαρία, ο Παναθηναϊκός πρέπει να μάθει και χωρίς τον αρχηγό του. Και φαίνεται πως στο πρόσωπο του Σοφοκλή Σχορτσανίτη βρήκε ακόμη ένα σημείο αναφοράς. Ο Έλληνας σέντερ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στις δύο ρακέτες στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα και σίγουρα ο «Άρτζι» θα έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση του «Σόφο». Καλό παιχνίδι και από τους Πάνκο, Ματσιούλις και Μπράμος. Σε ρηχά νερά Άρμστρονγκ, Κίτσεν και Ξανθόπουλος.
Το παιχνίδι άρχισε με τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη να προσπαθούν να… βρεθούν. Η απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη ήταν εμφανής με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να έχουν πρόβλημα επιθετικά στο δημιουργικό κομμάτι.
Μπράμος και Σχορτσανίτης άρχισαν να δίνουν λύσεις και έτσι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 14-12 στο πρώτο δεκάλεπτο.
Στη δεύτερη περίοδο, ο Αργύρης Πεδουλάκης έδωσε ξεκάθαρη εντολή, η οποία ήταν η μπάλα να περνάει σε κάθε επίθεση από τα χέρια του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Ο Έλληνας σέντερ τελείωνε με επιτυχία τις περισσότερες φάσεις και το «τριφύλλι» έφτασε στο +6 (25-19) στο 17′. Το ημίχρονο τελείωσε με 30-23 έπειτα από τρίποντο του Μάικ Μπράμος που μαζί με τον «Big-Sofo» ήταν οι πρωταγωνιστές του Παναθηναϊκού.
Η άμυνα του Παναθηναϊκού έγινε ακόμη καλύτερη στη συνέχεια με τους περιφερειακούς (Ξανθόπουλο, Κίτσεν), όμως, να μην μπορούν να δημιουργήσουν και έτσι το σκορ να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Ο Ρακόσεβιτς ήταν ο μόνος που απειλούσε για τους Σέρβους και όταν ο Ματσιούλις άρχισε να δίνει βοήθειες στον Σχορτσανίτη, ο έξι φορές Πρωταθλητής Ευρώπης πάτησε γκάζι και έφτασε στο +17 (68-51) στο 37′.
Σε εκείνο το σημείο ο Αργύρης Πεδουλάκης τράβηξε στον πάγκο τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη και οι Σέρβοι με επιμέρους σκορ 13-2 σε τρία λεπτά μείωσαν στο τελικό 70-64.
Ο Παναθηναϊκός περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του στον αυριανό τελικό (19:00) που θα προκύψει από τον άλλο αποψινό ημιτελικό μεταξύ της διοργανώτριας Λουκόιλ Ακαντέμικ και της Μπαρτσελόνα.
Tα δεκάλεπτα: 14-12, 30-23, 47-39,70-64
Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 11 (3/6τρίπ., 4ριμπ., 1ασ.), Πάνκο 9 (3/7δίπ., 1/3τρίπ., 4ριμπ.), Ματσιούλις 11 (3/6δίπ., 4ριμπ., 3λάθ.), Άρμστρονγκ 2 (2ριμπ.), Τσαρτσαρής 2 (5ριμπ., 2ασ.), Κίτσεν 10 (3/4δίπ., 4/4βολ., 8ριμπ., 3ασ., 1λάθ.), Ξανθόπουλος 3 (2ριμπ., 4ασ.), Γιαννόπουλος 4 (3ριμπ.), Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 18 (6/9δίπ., 3ριμπ., 1κλ.)
Ερυθρός Αστέρας (Λάζιτς): Κόβιτς 4, Τσέτκοβιτς 7, Μίτροβιτς, Σάβιβιτς 4, Ραντιβόγεβιτς 10 (2/5τρίπ.), Ρακότσεβιτς 11 (1/2τρίπ.), Κάτιτς 5, Σούμποτιτς 2, Σιμόνοβιτς 1, Άλμοντ 6, Σμιλιανιτς, Μπράουν 14
ΠΗΓΗ: gazzetta.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook