ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Δεν χρειάζονται νέες αποδείξεις για τη δηλητηρίαση του Αραφάτ


Δεν χρειάζονται νέες αποδείξεις για τη δηλητηρίαση του Αραφάτ
Το ίδρυμα Γιάσερ Αραφάτ εκτίμησε πως δεν υπάρχει «ανάγκη νέων αποδείξεων για τη δηλητηρίαση» του ιστορικού ηγέτη των Παλαιστινίων, επικρίνοντας έμμεσα τα διαβήματα της χήρας του μέσω της γαλλικής δικαιοσύνης προκειμένου να εξεταστεί το λείψανό του.
«Αφότου δημιουργήθηκε το Ίδρυμα αυτό, επιμένει στο γεγονός πως ο Γιάσερ Αραφάτ πέθανε από μη φυσικό θάνατο, αφού δολοφονήθηκε με δηλητήριο που δεν προσδιορίστηκε τότε. Δεν βλέπει την ανάγκη νέων αποδείξεων», υπογραμμίζει το ανακοινωθέν του ιδρύματος του οποίου προεδρεύει ο ανιψιός του Γιάσερ Αραφάτ, Νάσερ αλ-Κίντουα, σύμφωνα με το protothema.gr
Ο Νάσερ αλ Κίντουα, σημαντικός παλαιστίνιος ηγέτης, κατηγόρησε πρόσφατα το Ισραήλ πως δολοφόνησε τον Γιάσερ Αραφάτ με πολώνιο, μια ραδιενεργή πολύ τοξική ουσία, απαιτώντας «οι υπεύθυνοι αυτής της δολοφονίας να δικαστούν». Η χήρα του παλαιστίνιου ηγέτη, Σούχα Αραφάτ, που ζει στην εξορία, ζήτησε από την πλευρά της από τη γαλλική δικαιοσύνη να διερευνήσει την υπόθεση μιας πιθανής δηλητηρίασης.
Γάλλοι δικαστές ξεκίνησαν «τα απαραίτητα διαβήματα» προκειμένου να μεταβούν στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, όπου έχει ταφεί ο Γιάσερ Αραφάτ, ώστε «ειδικοί της γαλλικής επιστημονικής αστυνομίας» να μπορέσουν «πολύ σύντομα» να λάβουν δείγματα από το λείψανό του, σύμφωνα με την Αραφάτ.
Αναμένοντας τη μετάβαση αυτή, η ημερομηνία της οποίας παραμένει άγνωστη, η Σούχα Αραφάτ κάλεσε τον Αραβικό Σύνδεσμο και την Παλαιστινιακή Αρχή να αναστείλουν τις «πρωτοβουλίες» τους που σχετίζονται με το θάνατο του συζύγου της, προκειμένου να διευκολύνουν την εργασία των γάλλων ερευνητών. Ο σκοπός είναι η μετάβαση αυτή, οι ακριβείς όροι της οποίας μένει να καθοριστούν, να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με μια πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση. Η παλαιστινιακή διοίκηση διεκδικεί τη διενέργεια διεθνούς έρευνας στα πρότυπα εκείνης που διεξήχθη μετά τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι το 2005.
Από την πλευρά τους, οι άραβες υπουργοί Εξωτερικών κάλεσαν την Τετάρτη τον ΟΗΕ να ξεκινήσει μια έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Γιάσερ Αραφάτ. Η υπόθεση μιας δηλητηρίασης του παλαιστίνιοι ηγέτη, ο θάνατος του οποίου στις 11 Νοεμβρίου 2004 στο γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο του Περσί δεν διασαφηνίστηκε ποτέ, απέκτησε αξιοπιστία μετά τη μετάδοση τον περασμένο Ιούλιο ενός ντοκιμαντέρ του Αλ Τζαζίρα. Το δορυφορικό δίκτυο του Κατάρ μετέδωσε πως τα αποτελέσματα της ανάλυσης βιολογικών δειγμάτων από προσωπικά αντικείμενα του Αραφάτ από ένα εξειδικευμένο εργαστήριο στη Λοζάνη (Ελβετία,) έδειξαν «μια αφύσικη ποσότητα πολωνίου».
Το πολώνιο είναι ένα ραδιενεργό υλικό πολύ τοξικό, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία το 2006 στο Λονδίνο του Αλεξάντρ Λιτβινένκο, ενός ρώσου πρώην κατασκόπου, ο οποίος έγινε αντίπαλος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook