ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Spiegel: 261 δισ. δολάρια μαύρο χρήμα βγήκε από την Ελλάδα σε 8 χρόνια!


Spiegel: 261 δισ. δολάρια μαύρο χρήμα βγήκε από την Ελλάδα σε 8 χρόνια!
Καταγγελίες – σοκ κάνει ο πρόεδρος του αμερικανικού ινστιτούτου μελετών Global Financial Integrityκ, Ράιμουντ Μπέικερ μιλώντας στο περιοδικό «Spiegel», ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ λέει ότι στο διάστημα 2003-2011 βγήκαν από την Ελλάδα 261 δισ. δολάρια παράνομου χρήματος, που προερχόταν από εγκληματικές ενέργειες, διαφθορά και φοροδιαφυγή.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον Μπέικερ, μόνο το 2010εισέρρευσαν παράνομα στην Ελλάδα 90 δισ. δολάριακαι το 2011109 δισ. δολάρια!
Ερμηνεύοντας το πρωτοφανές αυτό φαινόμενο, ο Μπέικερ υποστηρίζει ότι είναι αποτέλεσμα της κρίσης:
«Οταν υπάρχει ύφεση, οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις δανείζονται δυσκολότερα, κι αυτό γίνεται αιτία προσέλκυσης παράνομου χρήματος, με το οποίο επιχειρείται να κλείσει αυτή η «τρύπα». Ετσι, μια τέτοια κρίση είναι ό,τι πρέπει για το ξέπλυμα χρήματος. Αγοράζουν ακίνητα φθηνά και ελπίζουν ότι σε 10 με 15 χρόνια θα αξίζουν περισσότερο. Γι’ αυτό οι παράνομοι επενδυτές έχουν μια περισσότερο μακροπρόθεσμη προοπτική από τους παραδοσιακούς επενδυτές» υποστηρίζει.
Καταγγέλλει παράλληλα, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ελέγχει τις παράνομες εισροές χρήματος και τονίζει ότι η χώρα μας πριν από την κρίση η Ελλάδα είχε ήδη τη δεύτερη μεγαλύτερη παραοικονομία από τα 25 κράτη που μελέτησε ο ΟΟΣΑ!
Πάντως σύμφωνα με τον Μπέικερ όπως αναφέρει το newpost.gr, όλες οι χώρες της ΕΕ που περνάνε περίοδο κρίσης έχουν το ίδιο πρόβλημα. Όπως τόνισε, «δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία είχαν τη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη μεγαλύτερη παραοικονομία στην Ευρώπη».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.