ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η Γερμανία δεν θα ελέγξει την Κύπρο για ξέπλυμα χρήματοςΗ Γερμανία δεν θα ελέγξει την Κύπρο για ξέπλυμα χρήματοςΗ Λευκωσία απαντά σε δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου
Η Κυπριακή κυβέρνηση απορρίπτει τα περί ελέγχου της χώρας από τη Γερμανία, σε σχέση με τους ισχυρισμούς για ξέπλυμα χρήματος. «Δεν είναι θέμα να ελέγχει ένα κράτος, άλλο κράτος», δήλωσε στον «Φιλελεύθερο» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα του γερμανικού περιοδικού Spiegel και της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, σύμφωνα με τα οποία η Γερμανία ζητά την αποστολή στην Κύπρο εμπειρογνωμόνων για να ελέγξουν ζητήματα ξεπλύματος και φοροδιαφυγής.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συγκεκριμένες διαδικασίες σε σχέση με τα θέματα που αφορούν στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και στη διαφάνεια που πρέπει να υπάρχει, σε σχέση με αυτά τα θέματα. Για τον σκοπό αυτό υπάρχουν οι αντίστοιχες επιτροπές και οργανισμοί τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και  διεθνώς» συμπλήρωσε ο κ. Στεφάνου.
Η χώρα μας, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πέρασε τις εξετάσεις σε σχέση με την υιοθέτηση των ευρωπαϊκών και των διεθνών νομοθεσιών και έχει πάρει πολύ υψηλό βαθμό και στην υιοθέτηση και στην εφαρμογή αυτών των νομοθεσιών. Τελευταίο παράδειγμα, συνέχισε, «αποτελεί η έκθεση της Επιτροπής Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης, που έγινε τον Οκτώβριο του 2011 και αξιολόγησε πολύ θετικά τη χώρα μας».
Ο κ. Στεφάνου δήλωσε, επίσης, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο βρέθηκε στην Κύπρο στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, προχώρησε σε δική του έρευνα για το θέμα. Και το κλιμάκιο, επισήμανε, αξιολόγησε σε πολύ υψηλό επίπεδο την Κύπρο.
«Έκανε πέντε παρατηρήσεις σε επουσιώδης ζητήματα, οι οποίες εγκρίθηκαν ήδη σε νόμο από το Κοινοβούλιο. Αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αντιμετώπιση ενός διεθνούς προβλήματος, όπως είναι το ξέπλυμα προβλήματος», τόνισε.
Πηγή: voria.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook