ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ζητούν καταπολέμηση του ακροδεξιού εξτρεμισμού
Ζητούν καταπολέμηση του ακροδεξιού εξτρεμισμού


Τη λήψη μέτρων, για την καταπολέμηση της αυξανόμενης δημοτικότητας του δεξιού εξτρεμισμού, ζητούν από το Συμβούλιο της Ευρώπης πενήντα βουλευτές- μέλη της Συνέλευσης του Οργανισμού.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, με πρόταση ψηφίσματος (motion) που κατέθεσαν, ο Γερμανός σοσιαλιστής βουλευτής Γιέρζι Μόνταγκ και 49 ακόμη βουλευτές- μέλη της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, από διαφορετικές πολιτικές ομάδες και χώρες, ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της δημοτικότητας των ακροδεξιών εξτρεμιστικών πολιτικών κομμάτων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα στην Ελλάδα και την Ουγγαρία.

Η «Χρυσή Αυγή» και το ουγγρικό πολιτικό κόμμα «Jobbik», των οποίων τα προγράμματα και η συμπεριφορά τους εξαντλούνται σε ξενοφοβικές, ρατσιστικές και αντισημιτικές πρακτικές, έχουν γνωρίσει μεγάλη αύξηση στη δημοτικότητα τους, εισήλθαν στα εθνικά κοινοβούλια και, πρόσφατα, έγιναν αποδεκτά ως μέλη της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπογραμμίζεται στην πρόταση ψηφίσματος.

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, τονίζεται, θα πρέπει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του δεξιού εξτρεμισμού που πετυχαίνει άνοδο της δημοτικότητάς του, μέσω της εκμετάλλευσης του φόβου και της ανασφάλειας των πολιτών.

Οι βουλευτές που υπογράφουν την πρόταση ψηφίσματος αναρωτιούνται για το πώς θα πρέπει, πλέον, να συμπεριφερθούν έναντι των μελών αυτών των ακροδεξιών κομμάτων, μέσα στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και στις επιτροπές.
Πηγή: real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook