ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Το προφυλακτικό δεν χαλάει το Σεξ!


Το προφυλακτικό δεν χαλάει το Σεξ!
Στην Αγγλία δύο στους τρεις ενήλικες κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις, όπως αποκαλύπτει έρευνα που έγινε για λογαριασμό της εταιρείας προφυλακτικών «Mates». Στην ίδια έρευνα προέκυψε επίσης το συμπέρασμα ότι τέσσερις στους δέκα, ηλικίας από 18 έως 24, κάνουν ελεύθερο σεξ χωρίς αντισυλληπτικά μέτρα, ενώ το 72% των φοιτητών μισεί τα προφυλακτικά, καθώς όπως λένε «μπορεί να σου καταστρέψουν τη στιγμή».

Η ψυχολόγος Dr Petra Boynton έχει κατά καιρούς ακούσει πολλές δικαιολογίες σχετικά με το γιατί οι άνθρωποι δεν θέλουν το προφυλακτικό. Η απάντησή της σε μερικές από αυτές είναι:

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ: Τότε, κάντε το μέρος του παιχνιδιού. Δεν νομίζουμε ότι τα σέξι εσώρουχα που βγαίνουν δύσκολα είναι ενοχλητικά, αν και σε διακόπτουν μέχρι να τα βγάλεις. Δεν σε ενοχλούν γιατί είναι σέξι.

Ξεκίνα λοιπόν να θεωρείς σέξι τη στιγμή που βάζεις το προφυλακτικό. Μπορεί να στο βάλει η/ο παρτενέρ σου. Ετσι θα μείνεις ερεθισμένος και το προφυλακτικό θα γίνει κομμάτι του σεξ.

ΕΙΜΑΙ ΥΓΙΗΣ: Δεν έχει σημασία πόσο υγιής είσαι, καθώς κάνοντας σεξ χωρίς προφυλάξεις ρισκάρεις να μολυνθείς από σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα ή να προκύψει ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Είναι πολύ εύκολο να πεις «δεν θα συμβεί σε μένα». Κάθε χρόνο όμως εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται θετικοί σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Επίσης το 70% των γυναικών και το 50% των ανδρών με χλαμύδια (σεξουαλική ασθένεια), δεν έχει συμπτώματα.

ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ: Το σεξ με προφυλακτικό μπορεί να προσφέρει τη φυσική επαφή. Με τα νέα προφυλακτικά, πολλές φορές δεν καταλαβαίνεις ότι τα φοράς. Πολλοί άνδρες νοιώθουν ότι όταν χρησιμοποιούν προφυλακτικό, αντέχουν περισσότερο.

ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ: Η απάντηση σε αυτό θα μπορούσε να δοθεί από την/τον παρτενέρ σου, ότι αφού δεν μπαίνεις στον κόπο να φορέσεις προφυλακτικό, δεν μπαίνει και εκείνη/ος στον κόπο να κάνει σεξ μαζί σου.

Τα προφυλακτικά δεν προσφέρουν μόνο ασφάλεια αλλά και διασκέδαση. Χρησιμοποίησε χρωματιστά προφυλακτικά, ή αυτά για μεγαλύτερη ευχαρίστηση, ή εκείνα με τις γεύσεις για στοματικό σεξ.

ΤΟ ΞΕΧΝΑΩ: Ο σημαντικότερος λόγος που οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό, είναι επειδή πίνουν πολύ και το ξεχνάνε.

Εχε πάντα ένα κουτάκι δίπλα στο κρεβάτι σου και παίρνε πάντοτε ένα δυο στην τσέπη σου, ή στην τσάντα, ακόμα και όταν είσαι σίγουρος/η ότι δεν πρόκειται να προκύψει σεξ.

ΜΕ ΠΟΝΑΝΕ: Ενα προφυλακτικό πολύ σφιχτό μπορεί να σε κάνει να μην νοιώσεις ευχάριστα. Υπάρχουν όμως διάφορα μεγέθη και μπορείς να βρεις κάποιο που να σου ταιριάζει.

Μπορεί να σου προκαλέσει κάποια αλλεργία, αλλά λίγοι άνθρωποι το παθαίνουν. Αν είσαι ένας από αυτούς, μην χρησιμοποιείς προφυλακτικό από latex, ή προφυλακτικό που έχει σπερμοκτόνο υγρό.

Συμπτώματα

Πολλοί άνθρωποι που έχουν σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα δεν το καταλαβαίνουν. Γι’ αυτό, αν έχεις κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα, πήγαινε να συμβουλευτείς ένα γιατρό.

Πόνος κατά την ούρηση

Κάψιμο, τσούξιμο, φαγούρα στα γεννητικά όργανα

Κηλίδες, φουσκάλες, εξογκώματα στα γεννητικά όργανα

Μαύρη σκόνη ή μικροσκοπικά λευκά στίγματα στα εσώρουχά σου. Αυτό θα μπορούσε να είναι τα περιττώματα ή τα αυγά από τις ψείρες του εφηβαίου

Κίτρινο ή πράσινο κολπικό υγρό

Δυσοσμία στα κολπικά υγρά

Αιμορραγία μεταξύ των περιόδων ή μετά το σεξ

Πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ
Πηγή: kamarinia.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook