ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ» Τελεσίγραφο της κυβέρνησης στους απεργούς - Στην κρατική ασφάλεια η δικογραφίαΠρο της απειλής απολύσεων τίθενται πλέον οι συνδικαλιστές του Μετρό καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου κάλεσε με ανακοίνωσή του τους «πρωτεργάτες των κινητοποιήσεων» να συμμορφωθούν «μέχρι αύριο» με τις δικαστικές αποφάσεις, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

Τελεσίγραφο της κυβέρνησης στους απεργούς - Στην κρατική ασφάλεια η δικογραφία
«Η ταλαιπωρία των πολιτών και η αναστάτωση της οικονομικής ζωής της πρωτεύουσας δεν μπορεί να συνεχιστούν. Πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η ομαλότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», αναφέρει ο κ.Κεδίκογλου.
«Μέχρι αύριο οι πρωτεργάτες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης καλούνται να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις για να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου», καταλήγει.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδεχόμενο της επιστράτευσης φαίνεται να απομακρύνεται καθώς αυτό που προκρίνει η κυβέρνηση είναι η εφαρμογή όλων των νόμιμων προβλεπομένων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με δικαστική απόφαση. Κάτι τέτοιο, στην πράξη, σημαίνει υπαγωγή σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας ή και παραπομπή στα πειθαρχικά συμβούλια.
Στην κρατική ασφάλεια η δικογραφία για τις απεργίες στα ΜΜΜ
Η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβε να χειριστεί τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τις απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μετά από σχετική εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτας Φάκου, η οποία χθες παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση για το θέμα.
Η εντολή της εισαγγελέως είναι η έρευνα για τη διερεύνηση ενδεχόμενης διάπραξης αδικημάτων να ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Στο πλαίσιο της έρευνας, βάσει της εισαγγελικής εντολής, θα κληθούν να εξεταστούν ως μάρτυρες μέλη της διοίκησης των εταιρειών συγκοινωνιών.
Η δικογραφία που απέστειλε η κ. Φάκου στην Κρατική Ασφάλεια περιλαμβάνει δημοσιεύματα που καταγγέλλουν απεργούς οι οποίοι φέρονται να πληρώνονται τις ημέρες απεργίας, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης δήλωσαν ομαδικά ρεπό ή αναρρωτικές άδειες. Επίσης περιλαμβάνει καταγγελίες ότι δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα για το προσωπικό κατά τη διάρκεια των απεργιών, καθώς και δύο δικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου, που έκριναν τις απεργίες των εργαζομένων παράνομες.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αν διαπιστωθεί η διάπραξη του αδικήματος της παραβίασης δικαστικής απόφασης από τους εργαζόμενους, τότε προβλέπεται ακόμη και απόλυσή τους.
Οι κινητοποιήσεις, πάντως, έχουν κάθε φορά διαφορετικά αιτήματα και ώρες αποχής, αλλά σε κάθε περίπτωση το θέμα της νομικής αξιολόγησης για το κατά πόσο παραβιάζονται ή όχι οι αποφάσεις του Πρωτοδικείου θα κριθεί τελικά από την υπό εξέλιξη έρευνα.
Εκτός της παραβίασης της δικαστικής απόφασης, θα διερευνηθεί, επίσης, αν διαπράχθηκαν και τα αδικήματα της απιστίας και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.
Με απειλές δεν λύνονται τα προβλήματα
«Με απειλές δεν λύνονται τα προβλήματα» απάντησαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ Βασίλης Σταθούσης, καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις και τις απειλές της κυβέρνησης ενάντια στους απεργούς της ΣΤΑΣΥ και τον βίαιο τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις. Προτείνει στην κυβέρνηση να υπάρξει μια «εκεχειρία» τριών μηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας να τεθούν σε διάλογο τόσο τα προβλήματα των συγκοινωνιών όσο και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Λειτουργίας στο Μετρό), Αντώνης Σταματόπουλος δηλώνει πως «τέτοιες απειλές δεν μας φοβίζουν» και προσθέτει: «Απολυμένοι είμαστε από την πρώτη ημέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο. Έχουμε υποστεί μείωση προσωπικού από μετατάξεις και απολύσεις, μας έχουν εξαθλιώσει οικονομικά και εργασιακά, τώρα μας απειλούν και με απολύσεις».
Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προσέφυγε και σήμερα κατά των κινητοποιήσεων, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.
Βενιζέλος: Να σταματήσει η απεργία του κόσμου
Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο περιθώριο από το να εφαρμόσει το νόμο, διαμηνύει ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης ενώ τελεσίγραφο προς τους απεργούς απηύθυνε και η κυβέρνηση. «Μέχρι αύριο οι πρωτεργάτες να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου» τόνισε ο Σ. Κεδίκογλου.
«Πρέπει να σταματήσει η ταλαιπωρία του κόσμου τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος συνομιλώντας με δημοσιογράφους κάνοντας λόγο παράλληλα για «λάθος και συνδικαλιστικό καθώς δεν πρέπει να υπάρχει σύγκρουση εργαζομένων και κοινωνίας».
Την ανάγκη λύσης που θα αντιστοιχείται με την υπάρχουσα νομοθετική ρύθμιση για το μισθολόγιο και που θα διατηρεί ταυτόχρονα το θεσμό της συλλογικής σύμβασης, υπογραμμίζουν στην ΔΗΜΑΡ. Για εμπρηστικές δηλώσεις κατηγορεί τον υπουργό Μεταφορών ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι η πολιτική επιστράτευση, δεν θα δώσει λύσεις αλλά θα οξύνει τα προβλήματα.
Ταλαιπωρία χωρίς τέλος
Χθες, οι εργαζόμενοι στο μετρό αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους, με αποτέλεσμα το μέσο να παραμείνει εκτός λειτουργίας για έβδομη συνεχή ημέρα, ενώ στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00 πραγματοποιούν σήμερα και οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και στο τραμ.
Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ πάντως μετά και τη νέα κήρυξη της απεργίας ως παράνομης από το δικαστήριο, προειδοποιεί τους απεργούς «με απόλυτη εφαρμογή του συνόλου των συνεπειών του νόμου», γεγονός που σημαίνει ακόμα και την παραπομπή στο πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης.
Η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού κορυφώνεται μέρα με τη μέρα και η κατάσταση ενδέχεται να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο, καθώς χθες δημιουργήθηκε ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τον σιδηρόδρομο με στόχο να προχωρήσουν σε κοινές κινητοποιήσεις την ερχόμενη εβδομάδα.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση βρίσκεται μόλις ένα βήμα πριν από τη λήψη απόφασης για την επιστράτευση των εργαζομένων, με τον γ.γ. του υπουργείου Μεταφορών να διαμηνύει ότι θα γίνουν όλες οι ενέργειες για να διασφαλιστεί η λειτουργία των μέσων μεταφοράς.
Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει πλέον να αντιμετωπίσει και την απειλή ενός πλήρους κυκλοφοριακού μπλακ άουτ σε περίπτωση που οδηγηθεί σ΄αυτή τη λύση, αφού η Συντονιστική Επιτροπή των εργαζομένων στις μεταφορές αποφάσισε χθες ότι σε περίπτωση που «πραγματοποιηθούν οι απειλές περί επίταξης των απεργών του μετρό, τότε το σύνολο των συνδικάτων θα προχωρήσει άμεσα σε κινητοποιήσεις».
Οι κινητοποιήσεις, πάντως, θα συνεχιστούν και αύριο. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν αύριο στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Στο διάστημα αυτό θα κάνουν γενική συνέλευση, από την οποία δεν αποκλείεται να προκύψουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Νέες στάσεις εργασίας αναμένεται να κάνουν και οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και στο τραμ.
Απεργιακό πρόγραμμα
Η ταλαιπωρία θα συνεχιστεί και την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς ανεξαρτήτως των αποφάσεων που θα λάβουν οι εργαζόμενοι στο μετρό, οι οποίοι ακολουθούν αυτόνομο απεργιακό πρόγραμμα, χθες αποφασίστηκε:
Στάση εργασίας την ερχόμενη Τρίτη 29 του μήνα από τις 12.00 έως τις 16.00 σε λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικό, τραμ, προαστιακό σιδηρόδρομο και τρένα.
24ωρη απεργία την ερχόμενη Πέμπτη 31 του μήνα σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων του σιδηρόδρομου και του Προαστιακού.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook