ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Προτεραιότη


Την εκκίνηση της πραγματικής οικονομίας εντός του πρώτου εξαμήνου του 2013, ώστε οι πολίτες να αρχίσουν να νιώθουν ότι πράγματι κάτι αλλάζει και να απομακρυνθεί οριστικά το ενδεχόμενο νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, υπογράμμισε ως βασική προτεραιότητα ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.

Δεν αντέχουν η κοινωνία και η οικονομία νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα, δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Κ. Χατζηδάκη ο Ευ. Βενιζέλος
Δεν αντέχουν η κοινωνία και η οικονομία νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα, δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Κ. Χατζηδάκη ο Ευ. Βενιζέλος
Στη σύσκεψη, όπου συμμετείχε ομάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ηγεσίας του υπουργείου, αφού ο Ευ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι ρόλος του κόμματός του προς την κυβέρνηση είναι να προτρέπει, να στηρίζει και να ελέγχει, συζήτησαν αναλυτικά για τον μεγάλο στόχο της ρευστότητας και της απασχόλησης μέσα στους επόμενους μήνες και την προϋπόθεση του φιλοεπενδυτικού κλίματος.
«Δεν αντέχουν η κοινωνία και η οικονομία νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα» δήλωσε αμέσως μετά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι το ΕΣΠΑ πρέπει να μετατραπεί σε ένα «ΕΣΠΑ κρίσης», ώστε να λειτουργήσουν όλοι οι μηχανισμοί οι οποίοι επιτρέπουν στις επιχειρήσεις με έναν οριζόντιο τρόπο να κινηθούν αισιόδοξα και δυναμικά.
Επισημαίνοντας δε ότι η κυβέρνηση οφείλει να κινηθεί υπέρ της διατήρησης της κοινωνικής συνοχής προς όλα τα επίπεδα, επανέφερε το θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, προτείνοντας να υιοθετηθεί η πρόταση του ΠΑΣΟΚ και να ακολουθήσει διαπραγμάτευση με την τρόικα.
«Πρέπει να ξεμπλοκαριστούν τα μεγάλα έργα. Οι οδικοί άξονες ασκούν πολλαπλασιαστική επιρροή στην πραγματική οικονομία σε πολλές περιοχές» είπε εν συνεχεία ο Ευ. Βενιζέλος, ενώ πέραν της προτροπής να αποδώσει το Παρατηρητήριο Τιμών δεν παρέλειψε να αποσαφηνίσει την άποψη του κόμματος για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων (εντός της σύσκεψης άφησε αιχμές για το ότι δεν είχε ενημερωθεί για τις εισηγήσεις του υπουργείου).
«Δεν πρέπει να ανοίξει μέτωπο, αλλά αντιθέτως να βρούμε τους τρόπους αποδοτικής λειτουργίας της αγοράς για να σωθούν οι επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας». Ειδικότερα για την έκθεση του ΔΝΤ διευκρίνισε με νόημα ότι δεν είναι δεσμευτική - «δεσμευτική είναι η συμφωνία και οι όροι της δανειακής σύμβασης».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook