ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αν δεν πληρώσεις δεν ταξιδεύεις στο εξωτερικό

Αν δεν πληρώσεις δεν ταξιδεύεις στο εξωτερικό

Λάρνακα: Πράξη έκανε τις εξαγγελίες της η Αστυνομία για τους οφειλέτες που χρωστούν στο Δημόσιο και δεν πληρώνουν, ενώ έχουν χρήματα για ταξίδια στο εξωτερικό.

Από χθες 16 πρόσωπα πιάστηκαν στην τσιμπίδα της Αστυνομίας, ενώ δεκάδες άλλοι σπεύδουν να πληρώσουν τις οφειλές τους στα επαρχιακά γραφεία ή σταθμούς. Η Αστυνομία μελετά και άλλα μέτρα ώστε να κινηθεί η διαδικασία που βρίσκεται σε τέλμα εδώ και χρόνια με τα 166.000 ανείσπρακτα εντάλματα για το ποσό των €135 εκατ., ενώ με οδηγίες του αρχηγού Αστυνομίας θα γίνουν και συλλήψεις ατόμων που δεν πληρώνουν επί τόπου. Χθες, πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου και 16 οφειλέτες υποχρεώθηκαν να πληρώσουν τα εντάλματα που εκκρεμούσαν εναντίον τους για να τους επιτραπεί να φύγουν από την Κύπρο. Όπως δήλωσε στον «Φ» ο διευθυντής Τμήματος Α στο Αρχηγείο Αστυνομίας και υπεύθυνος για το θέμα των ενταλμάτων, Δημήτρης Πιτσιλλίδης, εντοπίστηκαν συνολικά 16 πρόσωπα να είναι οφειλέτες ενταλμάτων. Οι 13 αφορούσαν τον αερολιμένα Λάρνακας και οι τρεις τον αερολιμένα Πάφου. Από τα 16 πρόσωπα έχουν ήδη εισπραχθεί επιτόπου 13 εντάλματα για ένα ποσό που ξεπερνά τις 2.500 ευρώ, ανέφερε. Πρόσθεσε ότι σε μία περίπτωση δόθηκε επιστολή και έγινε επικοινωνία του ενδιαφερόμενου με οικείο του πρόσωπο και σήμερα θα καταβληθεί στον Ουλαμό Εκτέλεσης Ενταλμάτων Λευκωσίας, ενώ σε δύο περιπτώσεις ενημερώθηκαν συγγενείς τους και μετέβησαν στους τοπικούς σταθμούς Γερμασόγειας και Πόλης Χρυσοχούς και εξόφλησαν την οφειλή.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλλίδη, σε άλλες πέντε περιπτώσεις δόθηκαν προειδοποιητικές επιστολές σε οφειλέτες για τακτοποίηση των ενταλμάτων με την επιστροφή τους από το εξωτερικό. Στη μία περίπτωση ο οφειλέτης όφειλε τρία εντάλματα, πλήρωσε τα δύο και του δόθηκε η δυνατότητα, και εφόσον επέδειξε τη συνεργασία που επιβάλλεται, να το πληρώσει κατά την επιστροφή, είπε. Ο κ. Πιτσιλλίδης κάλεσε όσους πολίτες έχουν οφειλές να τις διευθετήσουν, για να μην υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις όταν θα επιχειρήσουν να ταξιδέψουν. Το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόζεται πιλοτικά για ένα μήνα, και τα αποτελέσματά του θα επανεξεταστούν.

Σύμφωνα με τις οδηγίες προς τους Ουλαμούς Εκτέλεσης Ενταλμάτων, στις περιπτώσεις προσώπων που είναι συστηματικοί οφειλέτες και ξεγελούν τις Αρχές θα απαιτείται να πληρώσουν επί τόπου. Αν αρνηθούν, θα συλλαμβάνονται και δεν θα τους επιτρέπεται να ταξιδέψουν. Όπως μας εξήγησε ο κ. Πιτσιλλίδης, έχει γίνει διασύνδεση του μητρώου αναχωρήσεων με το ηλεκτρονικό σύστημα ενταλμάτων, έτσι ώστε κατά τον έλεγχο διαβατηρίων οι οφειλέτες να εντοπίζονται αυτόματα και να οδηγούνται σε ειδικούς χώρους των αεροδρομίων για τους διακανονισμούς.
Πηγή: Φιλελεύθερος
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook