ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ Νέες κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες - Απεργούν με το αζημίωτο λέει ο Χατζηδάκης


Εβδομάδα κυκλοφοριακού χάους περιμένει το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ερχόμενοι σε μετωπική αντιπαράθεση με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών.

Νέες κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες - Απεργούν με το αζημίωτο λέει ο Χατζηδάκης
Μετά τις δηλώσεις του Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος παρέθεσε στοιχεία για τα ποσοστά των απεργούντων, το Επιχειρησιακό Σωματείο Σ.Ε.Λ.Μ.Α. ανακοίνωσε και νέα 24ωρη απεργία στο Μετρό, σε ένδειξη συμπαράστασης «στους δύο συναδέλφους, όπου εν ώρα βάρδιας επιφυλακής, παρουσίασαν οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, από τις απειλές του Υπουργού Μεταφορών», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.


Λίγο αργότερα, η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε πως μετά την προσφυγή της το πρωί, το δικαστήριο έκρινε παράνομες τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς για σήμερα Δευτέρα και για αύριο Τρίτη.
Στις κινητοποιήσεις εθσέρχονται και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ζητώντας, μεταξύ άλλων, τη διαφύλαξη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Ετσι αύριο Τρίτη και και μεθαύριο Τετάρτη, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν από τις 11.00 έως τις 16.00, ενώ στάσεις εργασίας για αύριο είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό και τραμ, από τις 12.00 έως τις 16.00. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία προχωρούν σε στάση εργασίας και την Πέμπτη από τις 11.00 έως τις 17.00.
Χατζηδάκης: Απεργούν και πληρώνονται
Νωρίτερα, ο Κωστής Χατζηδάκης κατήγγειλε, ουσιαστικά, απεργία «μαϊμού» στις συγκοινωνίες.
«Απεργούν και πληρώνονται καθώς μετέρχονται διαφόρων κόλπων», είπε ο κ. Χατζηδάκης προαναγγέλλοντας την προσφυγή της διοίκησης των ΣΤΑ.ΣΥ στη Δικαιοσύνη.
«Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να απεργούν, αλλά υπάρχουν και όροι και όρια», σημείωσε σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.
Σύμφωνα με τον υπουργό στις 18 Ιανουαρίου στο ΜΕΤΡΟ απεργούσε το 48% των εργαζομένων, στον ΗΣΑΠ το 44% και στο Τράμ μόλις το 3,94%. Στις 19 Ιανουαρίου απεργούσε μόλις το 16% των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και χθες μόλις το 14%.
Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη οι εργαζόμενοι πληρώνονται. Προφανώς, υποστήριξε ότι το πετυχαίνουν μέσω αδειών αλλά και παρεμβάσεων τους στο κέντρο ελέγχου.
Ο υπουργός ζήτησε από τη διοίκηση των ΣΤΑ.ΣΥ να κάνουν έλεγχο.
«Οι πρόσφατες «απειλές» του Υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ενάντια στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς με την στήριξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, φανερώνουν για μια ακόμη φορά τον ολισθηρό δρόμο της μνημονιακής τρικομματικής κυβέρνησης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Την ίδια στιγμή που οι μεταφορές σε όλα τα επίπεδα με την ακολουθούμενη πολιτική σταδιακά συρρικνώνονται και διαλύονται, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ασκείται σε δηλώσεις καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα με σκοπό να αποκρύψει την πραγματική κατάσταση που επικρατεί σε αυτές.
» Στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων για αξιοπρεπή διαβίωση σε καιρούς κρίσης, σε συνδυασμό με ένα ριζικά διαφορετικό μοντέλο για τις μεταφορές και τις συγκοινωνίες, που θα εξυπηρετεί το επιβατικό κοινό και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, με σεβασμό στο περιβάλλον», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ «καταγγέλλει και καταδικάζει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου να κηρύξει παράνομη την απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς».
Και προσθέτει: «Αυτή η κίνηση στρέφεται κατά των δικαιωμάτων και των αγώνων όλων των εργαζομένων και προστίθεται στις δεκάδες άλλες αντίστοιχες αποφάσεις των τελευταίων ετών. Τα αντιλαϊκά μέτρα που δρομολογεί η συγκυβέρνηση πρέπει να συναντήσουν τη συνολική απόρριψη και τον αποφασιστικό αγώνα των εργαζομένων για την ανατροπή τους».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook