ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ Κατέγραψαν τον βομβιστή οι κάμερες του Mall


Μεταμφιεσμένος με γενειάδα και έχοντας καλυμένο το κεφάλι του με σκούφο προσπάθησε να «παραπλανήσει» τις κάμερες του Mall, o βομβιστής, οι κινήσεις του οποίου έχουν εντοπιστεί από την αστυνομία ύστερα από εξονυχιστική έρευνα του οπτικού υλικού που προσέφερεαν οι άνω των 500 κάμερες του συστήματος ασφαλείας.

Κατέγραψαν τον βομβιστή οι κάμερες του Mall
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής έχουν υλικό από κάμερα κοντά στο σημείο της έκρηξης που δείχνει έναν άνδρα –φαινομενικά νεαρής ηλικίας - να κρατάει μια τσάντα, την οποία στη συνέχεια αφήνει στο σημείο της έκρηξης, το οποίο όμως θεωρείται «τυφλό» για τις καμερες.

Οι αξιωματικοί που διεξάγουν τις έρευνες εκτιμούν ότι ο βομβιστής είχε επισκεφτεί πάρα πολλές φορές το « Mall» και είχε καταγράψει όλα τα σημεία στα οποία βρίσκονται κάμερες.
Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής εικάζουν ότι η ομάδα που πραγματοποίησε την επίθεση πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 5 άτομα εκ των οποίων τα 3 μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου. Οι έρευνες επικεντρώνονται τώρα στο να διαπιστωθεί ποιο είναι το σημείο εξόδου των τρομοκρατών, ενώ τονίζεται ότι ο δράστης δεν έχασε χρόνο υποδυόμενος για ώρα τον πελάτη αλλά μπήκε από την είσοδο της Νερατζιώτισσας, άφησε τον μηχανισμό και αποχώρησε.
Τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν 15 λεπτά μετά την τοποθέτηση του μηχανισμού και όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ, ο άγνωστος πραγματοποίησε τις κλήσεις απο τον ίδιο τηλεφωνικό θάλαμο έξω από το νοσοκομείο ΚΑΤ.
Οι αστυνομικοί συγκρίνουν τώρα βιντεοσκοπημένο υλικό από προηγούμενες επιθέσεις, σκοπεύοντας να εντοπίσουν ομοιότητες ως προς τον βομβιστή.
Θεωρούν δε πιθανό το ενδεχόμενο η ομάδα κρούσης των τρομοκρατών να χρησιμοποίησε τον Ηλεκτρικό τόσο για να φτάσει στο κτίριο όσο και για τη διαφυγή της.
Παρόμοια τακτική είχε ακολουθήσει η »Συνωμοσία των Πυρήνων» μετά το χτύπημά τους κοντά σε προεκλογική συγκέντρωση του Κ. Καραμανλή το 2009.
Την εκτίμηση των αστυνομικών για χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ενισχύει και ο τόπος που επελέγη για να γίνουν τα απειλητικά τηλεφωνήματα. Στην αντιτρομοκρατική έχει σημάνει συναγερμός καθώς δεν έχει γίνει προς το παρόν ανάληψη ευθύνης και δεν αποκλείουν νέο ίσως και μεγαλύτερο χτύπημα.
Οι πυροτεχνουργοί που πρώτοι αναζήτησαν στοιχεία από τα υπολείμματα της βόμβας εντόπισαν χθες το ακριβές σημείο στο οποίο είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός, όπου μάλιστα από την έκρηξη σχηματίστηκε κρατήρας 40 εκατοστών.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα ευρήματα οι τρομοκράτες είχαν βάλει τον ωρολογιακό μηχανισμό μέσα σε μια χύτρα, ενώ για να ανοίξει και να κλείσει το κύκλωμα που θα τον ενεργοποιούσε είχαν χρησιμοποιήσει δύο διακόπτες. Επιτελείς της ΕΛΑΣ ανέφεραν πως η συγκεκριμένη συνδεσμολογία έχει χρησιμοποιηθεί μόνο από την οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς", ωστόσο δεν αποκλείουν να υπάρχει και άλλη οργάνωση που τα μέλη της να έχουν παρόμοια τεχνογνωσία.

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook