ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Υποκρισία των ευρωπαίων εταίρων μιλά ο ΑναστασιάδηςΥποκρισία των ευρωπαίων εταίρων μιλά ο Αναστασιάδης 


Εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η ανεξάρτητη έρευνα για το θέμα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος θα επιβεβαιώσει την αποτελεσματικότητα και τη συμμόρφωση της Κύπρου με τα διεθνή πρότυπα
Να επεκτείνουν τον έλεγχο που επέβαλαν στην Κύπρο στις χώρες τους κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες ότι η χώρα είναι κέντρο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος καιφορολογικός παράδεισος.

Σε αποψινές δηλώσεις του, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές αξιόπιστες εκθέσεις αναλυτών, από διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς, περιλαμβανομένης της MONEYVAL, που μπορούν να το επιβεβαιώσουν ότι η Κύπρος δεν είναι αυτό που την κατηγορούν.

Εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητα πως η ανεξάρτητη έρευνα που θα γίνει με εντολή της ΕΕ για το θέμα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος θα επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά την αποτελεσματικότητα και τη συμμόρφωση της Κύπρου με τα διεθνή πρότυπα.

Ο κ. Αναστασιάδης κατηγόρησε τους Ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου για υποκρισία, γιατί δεν βλέπουν πως ορισμένες επιχειρήσεις τους που εμπλέκονται στη βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών καιροφυλακτούν κατά του τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Κύπρου για να πάρουν μεγαλύτερο μερίδιο. «Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου -για να μην πω την αγανάκτησή μου- γι’ αυτό», είπε ο κ. Αναστασιάδης.

«Κατά ένα ειρωνικό τρόπο οι κυβερνήσεις τους υποστηρίζουν πως αυτοί οι πόροι κατατέθηκαν και επενδύθηκαν στην Κύπρο μέσω δραστηριοτήτων ξεπλύματος χρήματος» είπε ο κ. Αναστασιαδης και ζήτησε ανάλογος έλεγχος με αυτό που γίνεται στην Κύπρο να επεκταθεί σε όλα τα μέλη της ΕΕ.
Πηγή: voria.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook