ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΣΟΚ: Τρομοκρατημένοι οι γιατροί από νέο φονικό ιόΣΟΚ: Τρομοκρατημένοι οι γιατροί από νέο φονικό ιό


Ένας νέος ιός, που πήρε τη ζωή ενός ακόμη ανθρώπου στη Βρετανία, θεωρείται πιο θανατηφόρος από τον ιό SARS, όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες. Ο μυστηριώδης ιός, που εξαπλώθηκε από τη Μέση Ανατολή, επιτίθεται στο αναπνευστικό σύστημα, και εντοπίστηκε μόλις έξι μήνες πριν.
Μέχρι στιγμής, ο ιός έχει προκαλέσει τον θάνατο 11 ανθρώπων, με το World Health Organisation να ανακοινώνει πως αναμένονται πολλοί ακόμη θάνατοι, μέχρι να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισής του.
Νέα έρευνα αποκάλυψε πως ο ιός, σε αντίθεση με τον SARS, προσβάλει πολλά διαφορετικά όργανα του ανθρώπινου σώματος, σκοτώνοντας γρήγορα τα κύτταρα.
Μιλώντας στην εφημερίδα South China Morning Post, ο μικροβιολόγος Yuen Kwok-Yung τόνισε πως, εφόσον ο ιός μεταλαχθεί περαιτέρω, ενδέχεται να αποτελέσει μία θανατηφόρο πανδημία.
«Μπορεί να αποδειχθεί πιο επικίνδυνος από τον SARS, ο οποίος επηρεάζει πολύ λιγότερα κύτταρα του οργανισμού. Αυτός ο ιός, ωστόσο, έχει την ικανότητα να επιτίθεται σε πολλά όργανα του σώματος, και σκοτώνει πολύ γρήγορα τα κύτταρα» προειδοποίησε ο Yuen.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, ο ιός αναπτύχθηκε στις νυχτερίδες, με τις εναλλακτικές υποθέσεις να κάνουν λόγο για μαϊμούδες, γουρούνια ή λαγούς.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook