ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Προθυμία για συνεργασία με την κυβέρνηση εκφράζει ο διοικητής της ΚΤΠροθυμία για συνεργασία με την κυβέρνηση εκφράζει ο διοικητής της ΚΤ 


Προθυμία για συνεργασία του ιδίου και της Κεντρικής Τράπεζας για συνεργασία με την κυβέρνηση και τη Βουλή εξέφρασε ο διοικητής Πανίκος Δημητριάδης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο κ. Δημητριάδης δήλωσε ότι η συνεργασία θα πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο του πλήρους σεβασμού της ανεξαρτησίας της Κεντρικής Τράπεζας, όπως προνοεί το καταστατικό της.

Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας προσθέτει ότι κακώς κατηγορείται η Τράπεζα για όσα συμβαίνουν στον τόπο, γιατί οι αποφάσεις είναι πολιτικές και η Τράπεζα απλώς τις εφαρμόζει.

Είπε επίσης ότι η σημερινή κατάσταση δεν προέκυψε σε μία νύκτα, αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς διαχρονικών πολιτικών αποφάσεων, τις οποίες εκαλείτο η Κεντρική Τράπεζα να εφαρμόσει.

«Πρέπει να υπάρχει αντιληπτός διαχωρισμός μεταξύ του ποιοί λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις και ποιοί εκ καθήκοντος τις εφαρμόζουν» τόνισε ο κ. Δημητριάδης και ανέφερε ότι «η Κεντρική Τράπεζα δεν συμμετείχε στις αποφάσεις της 16ης και 26ης Μαρτίου στο Γιούρογκρουπ και δεν μπορεί να κατηγορείται για το κούρεμα καταθέσεων».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕΠηγή: real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook