ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΣΟΚ: Περιμένουν μοντέλα έξω από κλινική για νευρική ανορεξία και τους ζητάνε να…


ΣΟΚ: Περιμένουν μοντέλα έξω από κλινική για νευρική ανορεξία και τους ζητάνε να… 


Ένα πρακτορείο μοντέλων στη Στοκχόλμη αναζητούσε μοντέλα έξω από κέντρο θεραπείας για άτομα που πάσχουν από νευρική ανορεξία, κατήγγειλε σήμερα η διευθύντρια του νοσοκομείου.
«Βρίσκονταν έξω από το κτίριο και περίμεναν τις νεαρές κοπέλες που έβγαιναν για περίπατο», εξήγησε η διευθύντρια του δημόσιου νοσοκομείου, Άννα-Μαρία αφ Σάντεμπεργκ, μιλώντας στο σουηδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TT.
Η διευθύντρια δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του πρακτορείου.
Οι «κυνηγοί κεφαλών» φαίνεται ότι γνώριζαν άριστα τα κατατόπια και δεν είχαν κανένα ηθικό φραγμό, κατήγγειλε το νοσοκομείο. «Μία από τις κοπέλες με την οποία ήρθαν σε επαφή ήταν τόσο αδύνατη που αναγκαζόταν να μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο», υποστήριξε η Σάντεμπεργκ.
Τα περιστατικά συνέβησαν πριν από πολλούς μήνες και το νοσοκομείο άλλαξε έκτοτε το ωρολόγιο πρόγραμμά του.
Ο διευθυντής του πρακτορείου Elite Model Management της Στοκχόλμης, Φρέντο Καζέμι, κατήγγειλε τις μεθόδους αυτές.
«Είναι απεχθές και αντίκειται σε κάθε έννοια ηθικής. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιο μεγάλο, σοβαρό πρακτορείο, που να δουλεύει κατ’ αυτόν τον τρόπο», διαβεβαίωσε.
Το Κέντρο της Στοκχόλμης για τις Διατροφικές Διαταραχές είναι το μεγαλύτερο του είδους του στη Σουηδία. Φιλοξενεί 1.700 ασθενείς, κυρίως νεαρά κορίτσια αλλά και πολλά αγόρια και ενηλίκους. Ορισμένοι από τους ασθενείς νοσηλεύονται ενώ άλλοι προσέρχονται μόνο στα εξωτερικά ιατρεία κατά τη διάρκεια της ημέρας.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook