ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τραγική η κατάσταση της 2ης Επαρχιακής Οδού στα ΓιάννεναΤραγική η κατάσταση της 2ης Επαρχιακής Οδού στα Γιάννενα


Ο βουλευτής Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής κατέθεσε στη βουλή, ως αναφορά , επιστολή του Συλλόγου Κατσανοχωριτών Ιωαννίνων ΄΄ Η Πρόοδος΄΄, στην οποία αναφέρεται η τραγική κατάσταση της 2ης Επαρχιακής Οδού.
Αναλυτικά η επιστολή:
Αξιότιμοι κύριοι
Η κατάσταση στην 2η επαρχιακή οδό, είναι απελπιστική, με τους κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται σε απόγνωση. Το οδόστρωμα μετά τις ημιτελείς εργασίες, είναι γεμάτο από λακκούβες, προκαλώντας φθορές και υλικές ζημιές στα διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ ελλοχεύει και κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων στην προσπάθεια των οδηγών να τις αποφύγουν.

Η τεχνική εταιρεία, που έχει αναλάβει τις εργασίες στο τμήμα του δρόμου από Ελληνικό μέχρι Φανερωμένη, είναι άφαντη τους τελευταίους 2 μήνες (τουλάχιστον), δεν γίνεται καμιά εργασία και ο δρόμος έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του….

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, θα έπρεπε ο δρόμος να παραδοθεί τον Ιούνιο του 2013, αλλά με τον ρυθμό που εξελίσσονται οι εργασίες κάτι τέτοιο μοιάζει απίθανο και η ταλαιπωρία συνεχίζεται…

Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, τα χρήματα υπάρχουν, και η απόδειξη της ευθύνης της κατασκευάστριας εταιρείας είναι απλή, καθώς το τμήμα του δρόμου από Φανερωμένη μέχρι τα Πλαίσια, το οποίο ανέλαβε η άλλη εταιρεία της κοινοπραξίας, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί…

Οι αιτιάσεις, περί καθυστέρησης, λόγω εκκρεμών υποθέσεων απαλλοτρίωσης, θεωρούμε ότι είναι προσχηματικού χαρακτήρα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 2η επαρχιακή οδός, εξυπηρετεί μεγάλη πλειοψηφία κατοίκων του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων αλλά και του Δήμου Αρταίων, οι οποίοι χρησιμοποιούν καθημερινά τον δρόμο, για τις μετακινήσεις τους από και προς τα Ιωάννινα όπου εργάζονται.

Ήδη πολλοί συμπατριώτες μας, είναι αποφασισμένοι να κινηθούν με νομικά μέσα έναντι παντός υπευθύνου, για τις ζημιές που υφίστανται καθημερινά, καθώς μέχρι σήμερα εισπράττουμε μισόλογα και ευχολόγια…

Κατόπιν αυτών και με δεδομένη την σοβαρότητα του θέματος ο Σύλλογος Κατσανοχωριτών Ιωαννίνων απευθύνει ερώτηση στην αρμόδια τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας, για το τι μέτρα προτίθεται να πάρει ώστε να λάβει τέλος η καθημερινή ταλαιπωρία όλων των κατοίκων που χρησιμοποιούν την 2η επαρχιακή οδό.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Νικόλαος Μποβαρέτος
Πηγή: pamepreveza.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook