ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Πανικός στο Μαξίμου: Έχουν μόνο 48 ώρες για να αποφύγουν τις πρόωρες εκλογές!

Πανικός στο Μαξίμου: Έχουν μόνο 48 ώρες για να αποφύγουν τις πρόωρες εκλογές!

Πανικός στο Μαξίμου: Έχουν μόνο 48 ώρες για να αποφύγουν τις πρόωρες εκλογές! 


Μόλις 48 ώρες έχει μπροστά της η κυβέρνηση συνασπισμού να βρει κοινό τόπο και να αποτρέψει τη προσφυγή στις κάλπες. Το κλείσιμο της ΕΡΤ με συνοπτικές διαδικασίες αποδείχθηκε καταλύτης εξελίξεων διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις του Μεγάρου Μαξίμου ότι η ΕΡΤ είναι ο κατάλληλος οργανισμός για την εξοικονόμηση των 2.500 απολύσεων που απαιτεί η τρόικα.
Τώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί συγκεκαλυμμένος πανικός καθώς ο Α. Σαμαράς διαθέτει δύο μόνο επιλογές: Να επιμείνει και να ρισκάρει προσφυγή στις κάλπες ή να υποχωρήσει και να βρεθεί σε μια πολιτικά θανάσιμη πίεση, με την τρόικα να εκβιάζει για την δόση των 3,3 δισ και τους κυβερνητικούς του εταίρους να πιέζουν τώρα- και αφού υπέγραψαν το μεσοπρόθεσμο- για αντίσταση κατά των προαπαιτούμενων στα οποία από κοινού με την ΝΔ υπερψήφισαν.
Αν και στη πολιτική τα πάντα μεταβάλλονται από ώρα σε ώρα, από το μεσημέρι της Παρασκευής ο κυβερνητικός συνασπισμός ουσιαστικά δεν υφίσταται. Ο Φ.Κουβέλης απέρριψε την πρόταση Σαμαρά για μεταβατικό, υποτυπώδες, άνοιγμα της ΕΡΤ. Κι όχι μόνο. Η ΔΗΜΑΡ με διαρροές διεμήνυσε στο Μαξίμου ότι προετοιμάζεται να θέσει θέμα αλλαγής πρωθυπουργού στα πλαίσια της αντικομματικής, μιλώντας για πρόσωπο κοινής αποδοχής χωρίς να αποκλείει την προσφυγή στις κάλπες.
Το Μέγαρο Μαξίμου, υπ’ αυτή τη πίεση, ομολόγησε για πρώτη φορά ότι η απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ δεν ελήφθη για να εξυγιανθεί, αλλά για να εξασφαλιστούν οι απολύσεις που απαιτεί η τρόικα.
«Ας πάρει την ευθύνη ο κ. Κουβέλης για την μη καταβολή της δόσης» έλεγαν πολύ χαρακτηριστικά στο Μαξίμου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ίδιος ο Α. Σαμαράς να προκαλέσει προσφυγή στις κάλπες.
Γεγονός είναι πάντως ότι, αυτή τη στιγμή και οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι συζητούν το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες περίπου σαν σανίδα σωτηρίας από τα δύσκολα που ακολουθούν. Γνωρίζουν καλά ότι το φθινόπωρο και ο χειμώνας του ’13 θα είναι ισοπεδωτικός για τους Έλληνες και ο φόβος μιας καθολικής κοινωνικής έκρηξης ορατός σε κάθε βήμα ή κίνηση.
Ας σημειωθεί ότι, ο τρίτος των κυβερνητικών εταίρων- ο συνήθως λαλίστατος- κ. Βενιζέλος σιωπά, ψελλίζοντας μόνο την διαφωνία του με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Και μάλλον το Μέγαρο Μαξίμου έχει δίκιο στην εκτίμηση ότι ο Ευ. Βενιζέλος- «όμηρος των Παπανδρεϊκών και των όσων έγιναν επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ» – δεν θα αποτρέψει μια εκλογική αναμέτρηση που θα εξασφαλίσει την παραγραφή των αδικημάτων του κ. Παπακωνσταντίνου και μαζί με αυτή την σιωπή του.
Πηγή: newsbeast.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook