ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τον Ιούλιο η συζήτηση στο ΚΑΣ για τις αρχαιότητες της Βενιζέλου

Τον Ιούλιο η συζήτηση στο ΚΑΣ για τις αρχαιότητες της Βενιζέλου

Τον Ιούλιο η συζήτηση στο ΚΑΣ για τις αρχαιότητες της Βενιζέλου 


Απεσύρθη από την ημερήσια διάταξη του ΚΑΣ το θέμα των αρχαιοτήτων στον σταθμό «Βενιζέλου» του μετρό Θεσσαλονίκης
Για τις 2 Ιουλίου μετατέθηκε η συζήτηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) για το θέμα τωναρχαιοτήτων στον σταθμό «Βενιζέλου» του μετρό Θεσσαλονίκης.

Το θέμα είχε εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη του ΚΑΣ της Τρίτης 18 Ιουνίου, ωστόσο, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού, «δεδομένης της συνεχιζόμενης απεργίας της ΕΣΗΕΑ, το θέμα απεσύρθη για λόγους απόλυτης διαφάνειας, προκειμένου να καλυφθεί από τον Τύπο, καθώς έχει απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη».

Είχε προηγηθεί η έντονη αντίδραση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων που έκανε λόγο για αιφνίδια εισαγωγή του θέματος στην ημερήσια διάταξη του ΚΑΣ για αύριο, 18 Ιουνίου, ως τελευταίο θέμα.
«Η “Αττικό Μετρό” απέστειλε στις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων, 9η ΕΒΑ και ΙΣΤ΄ΕΠΚΑ, καθώς και στις αρμόδιες Κεντρικές Διευθύνσεις της ΓΓΠ, με το ΑΠ ΑLΧ 47711/13.3.2013 έγγραφό της, τρεις εναλλακτικές προτάσεις μελετών απόσπασης των αρχαιοτήτων του Σταθμού Βενιζέλου. Η ΙΣΤ΄ ΕΠΚΑ απέστειλε τις απόψεις της με το αρ. 2080/10.5.2013 έγγραφό της και η 9η ΕΒΑ με το αρ. 1297/16.5.2013 έγγραφο προς τις Κεντρικές Διευθύνσεις της ΓΓΠ. Κατόπιν των ανωτέρω είναι σαφές ότι το θέμα δεν εισήχθη αιφνιδιαστικά, αλλά μάλλον με καθυστέρηση, στην ημερήσια διάταξη του ΚΑΣ της 18.6.2013», απαντάει η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού.
Να σημειωθεί πως σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του αρμόδιου υπουργείου για την απόσπαση των αρχαιοτήτων της Βενιζέλου και τη μεταφορά τους στο στρατόπεδο Παύλου Μελά ή σε άλλο σημείο.
Πηγή: voria.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook