ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει και πάλι, τονίζει ο Μόσιαλος

Η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει και πάλι, τονίζει ο Μόσιαλος

Η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει και πάλι, τονίζει ο Μόσιαλος 


Ο πρώην υπουργός ζητά να κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση το σχέδιο Αλιβιζάτου, που είναι έτοιμο από τον Φεβρουάριο του 2012
Την ανάγκη η ΕΡΤ να λειτουργήσει και πάλι κανονικά με μεταβατικό ΔΣ που θα ανοίξει τις διαδικασίες εξορθολογισμού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Ηλίας Μόσιαλος.

Όπως σημειώνει, ανεξάρτητα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ (η οποία προγραμματίζεται να εκδοθεί τη Δευτέρα), είναι αναγκαίο να γίνουν μερικά βήματα.

Η ΕΡΤ, υπογραμμίζει ο Η.Μόσιαλος, πρέπει να ανοίξει και να λειτουργήσει κανονικά με νέο, μεταβατικό ΔΣ από πρόσωπα κύρους και διακομματικής προέλευσης.

Επίσης ζητά να κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση το σχέδιο Αλιβιζάτου, που είναι έτοιμο από τον Φεβρουάριο του 2012. Όταν ψηφιστεί ο σχετικός νόμος, το νέο ΔΣ της ΕΡΤ «θα ανοίξει διαδικασίες εξορθολογισμού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αναθέτοντας σε ειδικούς να μελετήσουν τα αντίστοιχα θεσμικά πλαίσια και να προτείνουν πρακτικές».

Προσθέτει ότι για όσο υπάρχει η τρικομματική κυβέρνηση, η πολιτική ευθύνη της ΕΡΤ πρέπει να ανατεθεί σε επιτροπή υπουργών και από τρία κόμματα και «διαφανείς κοινοβουλευτικές διαδικασίες, γιατί μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί έως έναν βαθμό η ανεξαρτησία της ΕΡΤ».

Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ακόμη ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ «συνιστά ενέργεια αντιδημοκρατική και αντίθετη προς την κοινοβουλευτική αρχή και προδίδει περιφρόνηση προς την ίδια τη δημοκρατία». Όπως διευκρινίζει η ενέργεια της κυβέρνησης «δεν αποτελεί συνέχεια των δικών μου προτάσεων του 2011, όπως νόμισαν ελάχιστοι βιαστικοί σχολιαστές, αλλά βρίσκεται στον αντίποδα».
Πηγή: voria.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook