ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στουρνάρας: Η νέα ΕΡΤ θα είναι έτοιμη άμεσα


Στουρνάρας: Η νέα ΕΡΤ θα είναι έτοιμη άμεσα


Άμεσα θα είναι έτοιμος ο νέος φορέας που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος τόνισε ότι γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να προστατευτεί η περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και να υπολογιστούν και να δοθούν οι αποζημιώσεις στο προσωπικό που θα αποχωρήσει.

Ειδικότερα, ο υπουργός, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, εξήγησε ότι η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ «δεν ήταν ευχάριστη. Ήταν όμως αναγκαία».

Ακόμη, υπερασπίστηκε και τον τρόπο που επέλεξε η κυβέρνηση να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση, λέγοντας ότι «οι αλλαγές εν κινήσει δεν είναι εφικτές. Εν κινήσει δεν μπορούσαμε να μετακινήσουμε έναν τεχνικό από τη Μουρούζη στην Αγία Παρασκευή».

Αναλυτικότερα, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε την περιουσία της ΕΡΤ. Δεν γίνεται καμία βιαιότητα αυτή τη στιγμή. Η περιουσία της ΕΡΤ είναι και του ελληνικού λάου. Η απόφαση δεν είναι ευχάριστη. Η σύσταση του νέου φορέα που θα γίνει πολύ γρήγορα είναι αναγκαίο μετρό για τον εξορθολογισμό του κόστους σε έναν νέο φορέα τηλεόρασης, ραδιοφώνου και διαδικτύου».

Εξήγησε πως «όσοι έχουν εμπειρία από τη δημόσια διοίκηση, ξέρουν ότι μόνο μεσα από συγκρούσεις μπορεί να γίνει η αλλαγή. Οι αλλαγές εν κινήσει δεν είναι εφικτές. Εν κινήσει δεν θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε, όταν δεν μπορούμε να μετακινήσουμε έναν τεχνικό από τη Μουρουζη στην Αγια Παρασκευή».

Σημείωσε ακόμη ότι «έχει ήδη κατατεθεί νομοσχέδιο στη Βουλή για τη σύσταση του νέου φορέα. Το υπουργείο Οικονομικών εχει οριστει φυσικός διάδοχος της ΕΡΤ. Έχουμε ηδη προχωρησει στη σύσταση του οργάνου διαχείρισης και θα προχωρήσουμε στην αποζημίωση του προσωπικού, όταν εχουμε τα στοιχεια. Θα πρέπει να τονίσω την ευθύνη του προσωπικού, γιατί ο καθένας θα κληθεί να παραδώσει τα στοιχεία, με τα όποια είναι χρεωμένος. Δημιουργούμε ένα σύγχρονο και διαφανή φορέα χρηστής διοίκησης, τον οποίο θα παραδώσουμε στα παιδιά μας».

Σχέδιο-«γέφυρα» για τη μετάβαση από την παλιά στη νέα ΕΡΤ επεξεργάζεται το Μαξίμου

Ένα σχέδιο-«γέφυρα», προκειμένου να φύγει το «μαύρο» από τις οθόνες της ΕΡΤ και η δημόσια τηλεόραση να επαναλειτουργήσει, μέχρι να βγει στον «αέρα» η ΝΕΡΙΤ, φέρεται να επεξεργάζεται το Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο «ταχύτατης επανεκκίνησης» της ΕΡΤ, που θα ρίξει στο τραπέζι των πολιτικών αρχηγών ο Αντώνης Σαμαράς, προβλέπει τη λειτουργία του νέου κρατικού καναλιού το συντομότερο δυνατό, πιθανότατα μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα.

Στο νέο σχήμα θα χρησιμοποιηθούν πολλά πρόσωπα της παλιάς ΕΡΤ, τα οποία έχουν δικαίωμα να ζητήσουν επαναπρόσληψη.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι επεξεργάζονται ένα σχέδιο, προκειμένου, μέχρι να ανοίξει η ΝΕΡΙΤ, να μην υπάρχει το μαύρο στις οθόνες. Συγκεκριμένα, θα προτείνουν να εκπέμπει κανονικά το σήμα, με προσωρινό πρόγραμμα, πιθανότατα επαναλήψεις του προγράμματος.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση αναζητά ομάδες δημοσιογράφων με δίμηνες συμβάσεις, τις οποίες θα υπογράψουν με το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να λειτουργήσει η προσωρινή ΕΡΤ, ώσπου να ανοίξει η ΝΕΡΙΤ.

Χαρακτηριστικό είναι ένα tweet της δημοσιογράφου Νικόλ Λιβαδάρη, υπεύθυνης για το δελτίο της Ελλης Στάη: «Ζητάνε επίσης «πρόθυμους» για να οργανώσουν υποτυπώδη «μεταβατική λειτουργία»…» αλλά και του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Γιώργου Κογιάννη: «Αισχρό. Ζητούν από διευθυντές να βρουν μια ομάδα με δίμηνες συμβάσεις με το ΥΠΟΙΚ ώστε να λειτουργήσει η ΕΡΤ, μέχρι να την ανοίξουν ως ΝΕΡΙΤ!».
Πηγή: protothema.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook