ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Βloomberg: Πιθανές οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

Βloomberg: Πιθανές οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

Βloomberg: Πιθανές οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα 


Η απόφαση για την ΕΡΤ, ήρθε μετά την αρνητική εξέλιξη για ΔΕΠΑ και ΧΑ
Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ σε συνδυασμό με την αποτυχία πώλησης της ΔΕΠΑ και την υποβάθμιση της Ελλάδας σε αναπτυσσόμενη χώρα από την MSCI, εξανεμίζει σταδιακά το κλίμα αισιοδοξίας που είχε διαμορφωθεί στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει το Βloomberg σε άρθρο με τίτλο, «Οι Έλληνες κάνουν λάθος – Τα πράγματα μπορούν να πάνε ακόμα χειρότερα», αν δεν βρεθεί σύντομα λύση στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην κυβερνητική συμμαχία, από την απόφαση για την ΕΡΤ, τότε η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.
Όπως σημειώνει ο αρθρογράφος, η χωρίς προειδοποίηση διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ προκάλεσε νέο κύμα κινητοποιήσεων από τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι ανησυχούν ότι η κατάστασή τους θα μπορούσε να επιδεινωθεί περαιτέρω.
Παράλληλα, η απόσυρση της υποψηφιότητας της Gazprom από τη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ προκάλεσε ανησυχία για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης, ενώ οδήγησε σε πτώση το ελληνικό Χρηματιστήριο.
Ισχυρό επίσης ήταν το χτύπημα που δέχθηκε η Ελλάδα από την MSCI, καθώς είναι η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που υποβαθμίζεται στο status των αναδυόμενων αγορών.
Το άρθρο κάνει ωστόσο αναφορά στις δηλώσεις της κυβέρνησης, η οποία δεσμεύθηκε να δημιουργήσει μια καινούργια ραδιοτηλεόραση έως τα τέλη Αυγούστου, που θα διαθέτει το ένα τρίτο των σημερινών υπαλλήλων της ΕΡΤ.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υπερασπίστηκε την απόφαση του, κάνοντας λόγο για καθυστέρηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και δηλώνοντας ότι η ΕΡΤ αποτελούσε κορυφαίο παράδειγμα της αναποτελεσματικότητας και της διαφθοράς που πλήττει μέρος του δημόσιου τομέα.
Σύμφωνα ωστόσο με το άρθρο, η στρατηγική που επέλεξε η κυβέρνηση είναι υψηλού κινδύνου, λόγω των μεγάλων αντιδράσεων στο κλείσιμο της ΕΡΤ τόσο στο εσωτερικό της χώρας όπως και στο εξωτερικό.
Πηγή: voria.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook