ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ακόμα και η Apple έπεσε θύμα χάκερ

Ακόμα και η Apple έπεσε θύμα χάκερ
Ακόμα και η Apple έπεσε θύμα χάκερ
Η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο, η Apple, έπεσε την Πέμπτη θύμα χάκερ, όπως γνωστοποίησε η ίδια ενημερώνοντας τους προγραμματιστές εφαρμογών για τα προϊόντα της, ότι οι πληροφορίες που τούς αφορούν ίσως έχουν κλαπεί. «Την Πέμπτη ένας χάκερ προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των προγραμματιστών που είναι εγγεγραμμένοι στην ιστοσελίδα μας», τονίζει η Αpple σε χθεσινή ανακοίνωσή της για την κυβερνοεπίθεση και σημειώνει ότι έκλεισε προσωρινά την ιστοσελίδα της για να ελέγξει το λογισμικό της και να αποκαταστήσει τη βάση δεδομένων της.

Σύμφωνα με την Aplle, τα «ευαίσθητα» προσωπικά δεδομένα στην ιστοσελίδα της είναι κρυπτογραφημένα και οι χάκερς δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Προειδοποιεί πάντως ότι οι χάκερς μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ορισμένα ονόματα και επίσης σε ορισμένες ταχυδρομικές ή ηλεκτρονικές διευθύνσεις των προγραμματιστών. Τονίζει ακόμη ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις πληροφορίες που συνδέονται με τους πελάτες των προϊόντων της.

«Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκάλεσε η διακοπή αυτή και πιστεύουμε ότι η ιστοσελίδα των προγραμματιστών θα επαναλειτουργήσει σύντομα», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Αpple
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook