ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κουνούπια: Ποιους τσιμπάνε περισσότερο και γιατί;

Κουνούπια: Ποιους τσιμπάνε περισσότερο και γιατί;

Κουνούπια: Ποιους τσιμπάνε περισσότερο και γιατί; 


Πολλές φορές αναρωτιόμαστε γιατί είμαστε στόχος των κουνουπιών και γενικώς με ποιο κριτήριο επιλέγουν κάθε φορά τα υποψήφια «θύματά» τους.
Και όμως υπάρχει εξήγηση…
Και αυτή η εξήγηση είναι επιστημονική, παρότι ακόμη υπάρχουν ακόμη μελέτες σε εξέλιξη προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε συγκεκριμένες συμπεριφορές των κουνουπιών.
Ωστόσο είναι επιστημονικά αποδεκτό ότι τα συστατικά και η μυρωδιά του δέρματος έλκουν τα κουνούπια, όπως επίσης και το ότι οι άντρες είναι εκείνοι που υποφέρουν περισσότερο.
Μελέτες τα προηγούμενα χρόνια, απέδειξαν ότι τα κουνούπια μυρίζουν το δέρμα μας από 50 μέτρα μακριά και ιδιαίτερα έλκονται από ορισμένα οξέα, όπως το ουρικό οξύ!
Επίσης αντιλαμβάνονται το δέρμα μας μέσω του διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώνεται με κάθε εκπνοή, όπως επίσης τρελαίνονται με τα άτομα που έχουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.
Αποδέκτες περισσότερων τσιμπημάτων είναι οι άντρες σε σχέση με τις γυναίκες, λόγω σωματότυπου αλλά και επειδή παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα.
Οι γυναίκες γίνονται στόχος περισσότερο όταν είναι έγκυες, λόγω του γαλακτικού οξέως που παράγεται όταν ιδρώνουν.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι αυτά που κυρίως μας τσιμπούν είναι τα… θηλυκά κουνούπια που φαίνεται πως είναι πιο ευαίσθητα στις διάφορες μυρωδιές!
Πηγή: vipnews
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook