ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Βουγιουκλάκη - Παπαμιχαήλ: Δείτε το χαρτί του διαζυγίου τους



Βουγιουκλάκη - Παπαμιχαήλ: Δείτε το χαρτί του διαζυγίου τους

Βουγιουκλάκη - Παπαμιχαήλ:  Δείτε το χαρτί του διαζυγίου τους
Οι ζωές των μύθων είναι λαμπερές στα φώτα και σκοτεινές στα παρασκήνια. Έτσι λοιπόν συνέβη και στο απόλυτο εθνικό μας ζευγάρι. Η τελεία στο γάμο τους μπήκε τον Ιούλιο του 1975 –σημαδιακό αυτό: Στις 5 Ιουλίου εκδόθηκε το διαζύγιό τους, στις 20 Ιουλίου γεννήθηκε η Αλίκη και στις 23 Ιουλίου έφυγε... Μοιραίος μήνας στη ζωή της ο Ιούλιος...
Τέρμα λοιπόν στο ρομάντζο του προηγούμενου αιώνα, τέρμα λοιπόν και στο γάμο που όταν έγινε άγγιξε τα όρια του θρύλου. Το διαζύγιο εκδόθηκε από τον μητροπολίτη Φωκίδας Χρυσόστομο σε κοινή συναίνεση, κατόπιν αγωγής της Αλίκης Βουγιουκλάκη και ανταγωγής του Δημήτρη Παπαμιχαήλ.
Ο γάμος του εθνικού ζευγαριού άρχισε να έχει έντονες συγκρούσεις από το 1970, με προσπάθειες επανασύνδεσης μέχρι το 1974. Τότε, ήρθε η οριστική λήξη, με το τυπικό της υπόθεσης να λήγει την επόμενη χρονιά.
Οι δικηγόροι του ζευγαριού υποστήριζαν τότε: « ότι το διαζύγιο εκδόθηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα και σε ατμόσφαιρα αβρότητας. Τα περί ύβρεων, ξυλοδαρμών ( μέχρι και μαχαίρι, λένε, τράβηξαν και οι δυο σ' έναν από τους καυγάδες τους), είναι πράγματα όχι αληθινά, αλλά εφευρεμένα εκ των προτέρων και εγκεκριμένα από τους δυο διαδίκους για να προβληθούν σαν λόγοι εκδόσεως του διαζυγίου κοινή υπαιτιότητα. Σε μια τέτοια περίπτωση το διαζύγιο θα εκδίδονταν σε βάρος ενός εκ των δυο, πράγμα που δεν επιθυμούσαν ούτε η Αλίκη ούτε ο Δημήτρης».
Η αλήθεια όμως είναι πως το διαζύγιο βγήκε μέσα από μια χαοτική ατμόσφαιρα ξυλοδαρμών, ύβρεων, πόνου και δακρύων με ισχυρό αντίκτυπο στο περιβάλλον.
Το διαζευκτήριο στην τελευταία παράγραφο γράφει: Ακριβές αντίγραφον εκδιδομένου αποκλειστικώς και μόνον προς τέλεσιν Δευτέρου (Β') γάμου του Δημητρίου Ιωάννου Παπαμιχαήλ.
Αύριο, 23 Ιουλίου, συμπληρώνονται 17 χρόνια από τότε που το εθνικό κορίτσι μας σταμάτησε στο χρόνο.




loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook