ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Νέο πολιτικό σκηνικό στα Κατεχόμενα

Νέο πολιτικό σκηνικό στα Κατεχόμενα 
δημιούργησαν οι χθεσινές «βουλευτικές εκλογές», από τις οποίες αναδείχθηκε πρώτο το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ), το κόμμα της τουρκοκυπριακής Αριστεράς. Μεγάλος χαμένος είναι το δεξιό Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), που ήταν στην «κυβέρνηση» του παράνομου καθεστώτος τα τελευταία χρόνια. Από τις εκλογές βγήκαν ενισχυμένα το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΚ) και το Κόμμα Κοινοτικής Ενότητας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο ενισχυμένες βγήκαν οι δυνάμεις που αντιπαρατάχθηκαν στην Άγκυρα, ενώ παραμένει ισχυρός και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ) πήρε ποσοστό 38,37%, το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) 27,30%, το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΚ)- Εθνικές Δυνάμεις 23,11%, το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας 7,43% και το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος 3,21%. Όπως διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα το ΡΤΚ εκλέγει 21 «βουλευτές», το Κόμμα Εθνικής Ενότητας 14, το Δημοκρατικό-Εθνικές Δυνάμεις 12, το Κόμμα Κοινοτικής Ενότητας 3, ενώ το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος δεν εξασφαλίζει είσοδο στη «βουλή».

Το ΡΤΚ θα αναζητήσει σύμμαχο για σχηματισμό «κυβέρνησης» από τον χώρο της Δεξιάς, είτε με το ΚΕΕ είτε με το ΔΚ. Πάντως, το αποτέλεσμα δεν αποκλείει και τον σχηματισμό «κυβέρνησης» μεταξύ των δύο κομμάτων της Δεξιάς, του ΚΕΕ και του ΔΚ
Real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook