ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

S&P: Αναβάθμιση Κύπρου σε CCC+

S&P: Αναβάθμιση Κύπρου σε CCC+

S&P: Αναβάθμιση Κύπρου σε CCC+Στο πλαίσιο της συμφωνίας διάσωσής της από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, η Κύπρος αντάλλαξε την περασμένη εβδομάδα ομόλογα ύψους 1 δισ. ευρώ με άλλα, μεγαλύτερης διάρκειας
Σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης τηςΚύπρου σε CCC+ από το καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας» προχώρησε ο οίκος Standard & Poor’s, μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής χρέους στην οποία προέβη η Λευκωσία.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας διάσωσής της από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, η Κύπρος αντάλλαξε την περασμένη εβδομάδα ομόλογα ύψους 1 δισ. ευρώ με άλλα, μεγαλύτερης διάρκειας.
Η κίνηση αυτή ενίσχυσε τη ρευστότητα της χώρας. Παρ’ όλα αυτά, η S&P εκτιμά ότι «οι οικονομικές προοπτικές της Κύπρου θα παραμείνουν δυσχερείς». Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, το ΑΕΠ πρόκειται να συρρικνωθεί κατά περίπου 20% μεταξύ 2013 και 2016.
Συγκεκριμένα, η S&P εκτιμά ότι οι αναμενόμενες δημοσιονομικές περικοπές θα οδηγήσουν σε σημαντική υποχώρηση της απασχόλησης στο δημόσιο, τις τραπεζικές υπηρεσίες, την αγορά ακινήτων και τον τουρισμό – τομείς που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 50% του ΑΕΠ της Κύπρου.
Πηγή: voria.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook