ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αχαΐα: Καρδιοπαθείς σε κίνδυνο λόγω φτώχειας - οι 5 στους 10 δεν συνεχίζουν την αγωγή


Τα πέντε από τα δέκα καρδιολογικά περιστατικά που μεταφέρονται ή πηγαίνουν στις καρδιολογικές κλινικές των Νοσοκομείων της Πάτρας οφείλονται στην αδυναμία των ασθενών να... επακολουθήσουν την φαρμακευτική τους αγωγή λόγω φτώχειας.
Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στους PatrasTimes ο πρόεδρος της ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών νομού Αχαϊας Κώστας Γιαννάκενας.
Ο κ. Γιαννάκενας αποκάλυψε επίσης, πως το 50% των πασχόντων από καρδιολογικά προβλήματα, καταφεύγουν σε «πατέντες» αλλάζοντας αυθαίρετα την δοσολογία, προκειμένου να κάνουν οικονομία.
«Υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι αυθαίρετα μείωσαν στο μισό τη δοσολογία , ενώ άλλοι παίρνουν φάρμακα κάθε δεύτερη ημέρα. Άλλοι ασθενείς αγοράζουν μόνο τα μισά από τα φάρμακα που απαιτούνται», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών στην Αχαϊα.
Ο πρόεδρος της ΕΙΝΑ τόνισε επίσης. πως το 40% περίπου των ασθενών που παίρνουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία της περιοχής. καταφεύγουν στα κοινωνικά ιατρεία και τα κοινωνικά φαρμακεία της Δυτικής Ελλάδας καθώς αδυνατούν να συνεχίσουν την αγωγή που του έχει δοθεί.
«Εάν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, τότε θα βλέπαμε ανθρώπους να καταλήγουν λόγω φαρμακευτικής πενίας», τόνισε ο κ. Γιαννάκενας, για να προσθέσει, πως η ιατρική κοινότητα της Πάτρας καταφεύγει ακόμα και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να εξασφαλίσει φαρμακευτικά σκευάσματα για συμπολίτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και αδυνατούν να τα προμηθευτούν.
patrastimes.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.