ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Άγγλος υπουργός ζητά απο Ιρακινό λαθρομετανάστη να φύγει απο την Μεγάλη Βρετανία.."Βαρεθήκαμε να σας πληρώνουμε"..(Βίντεο)


«Oι Βρετανοί φορολογούμενοι δεν μπορούν να πληρώνουν άλλο για εσάς. Το κάνουν ήδη έξι χρόνια. Φτάνει πια. Είναι ώρα να γυρίσετε», είπε κατάμουτρα ο Mark Harper στον Esam Amin
«Δεν έχετε….κανένα δικαίωμα να βρίσκεστε στη Βρετανία και πρέπει να φύγετε». Με αυτά τα λόγια και φανερά εκνευρισμένος ο Βρετανός υπουργός Μετανάστευσης αρνήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή άσυλο σε αιτούντα από το Ιράκ.

Εξαλλος ο Mark Harper είπε προσωπικά και «face to face» στον Ιρακινό Esam Amin ότι οι λόγοι που ζητάει πολιτικό άσυλο στη Βρετανία είναι γελοίοι και η αίτησή του έχει απορριφθεί πέντε φορές.
O Harper εμφανίστηκε στην υψηλής τηλεθέασης εκπομπή στο BBC «Sunday Politics West» και είπε κατάμουτρα στον Ιρακινό ότι ούτε η κυβέρνηση ούτε οι δικαστές αλλά ούτε και οι Βρετανοί φορολογούμενοι θα στηρίξουν τον Amin στην προσπάθειά του να μείνει στη χώρα.
Ο υπουργός σε ένα μονόλογο που διήρκησε πάνω από 10 λεπτά και παρακολούθησαν από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες εκατομμύρια πολίτες ήταν καταπέλτης:
«κ. Αmin εδώ και 6 χρόνια ζητάτε άσυλο αλλά οι ισχυρισμοί απορρίπτονται από τα δικαστήρια. Δεν σας πιστεύουμε! Εχουμε εξετάσει επανηλειμμένα την περίπτωσή σας και δεν βρίσκουμε κανένα λόγο για να σας κρατήσουμε εδώ. Είναι ώρα να πάτε σπίτι σας. Εχουμε ένα πολύ δίκαιο σύστημα και τα επιχειρήματά σας είναι γελοία και αναξιόπιστα».

Από την πλευρά του ο Amin ζητάει πολιτικό άσυλο στη Μεγάλη Βρετανία ισχυρόζενος ότι αν επιστρέψει στην πατρίδα του κινδυνεύει η ζωή του, παραδέχτηκε όμως ότι πέντε φορές έχει ζητήσει άσυλο και οι προσπάθειές του έχουν πέσει στο κενό. Μιλώντας στην εκπομπή και απευθυμόνενος στον υπουργό είπε: «Δεν είμαι εγκληματίας απλά ζητάω άσυλο. Είμαι ένας άνθρωπος όπως και εσείς. Η ζωή μου στην πατρίδα μου αν επιστρέψω κινδυνεύει και για το λόγο αυτό εγκατέλειψα το σπίτι μου και την οικογένειά μου αναζητώντας ένα ασφαλές μέρος για να ζήσω».
Ο υπουργός που ξαναπήρε το λόγο του απάντησε: «Με όλο το σεβασμό κ. Amin οι Βρετανοί φορολογούμενοι δεν μπορούν να πληρώνουν άλλο για εσάς. Το κάνουν ήδη έξι χρόνια. Φτάνει πια. Είναι ώρα να γυρίσετε. Είναι άδικο σκληρά εργαζόμενες οικογένειες να πληρώνουν για εσάς. Δεν είναι δικαίωμα του καθενός να έρχεται εδώ και να ζητάει πολιτικό άσυλο».



loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.