ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Δημόσιοι υπάλληλοι με μεγάλες περιουσίες με έναν μισθό

Δημόσιοι υπάλληλοι με μεγάλες περιουσίες με έναν μισθό


Υπέρογκα ποσά σε λογαριασμούς δημοσίων υπαλλήλων που όχι απλά δεν δικαιολογούν τις χιλιάδες ευρώ, που έχουν σε καταθέσεις,
αλλά ούτε μια ζωή δεν θα τους έφθανε, για να τα αποκτήσουν με βάση το μισθό τους, αποκαλύπτουν οι έρευνες του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που περνάει από «κόσκινο» μισθούς, καταθέσεις και ακίνητα υπαλλήλων του Δημοσίου.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση υπαλλήλου του ΕΟΤ με μηνιαίο μεικτό μισθό 1.780 ευρώ, που βρέθηκε να έχει στην τράπεζα καταθέσεις ύψους 350.000 ευρώ, χρήματα που δεν μπορεί να δικαιολογήσει.
Σε μια άλλη περίπτωση, υπάλληλος Εφορίας με μεικτά έσοδα 2.140 ευρώ το μήνα, είχε ανακριβές πόθεν έσχες για την τριετία 2007-2010, καθώς δεν εμφάνιζε τα χρήματα που είχε στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ύψους 230.000 ευρώ.
Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση υπαλλήλου του ΙΚΑ με μηνιαίο μεικτό μισθό 1.714 ευρώ, που βρέθηκε με ακίνητο αγοραστικής αξίας 300.000 ευρώ, το οποίο απέκτησε χωρίς να πάρει δάνειο και 75.000 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό, χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει με τα εισοδήματα του κανένα από τα δύο. Την ίδια ώρα, ολοκληρώθηκαν οι εκθέσεις από τους επιθεωρητές για τους πειθαρχικά ελεγχόμενους στο Δημόσιο.
Συνολικά 2.113 είναι οι υπάλληλοι του Δημοσίου που ελέγχονται πειθαρχικά και από αυτούς στους 1.141 έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις και 960 έχουν τεθεί σε αργία και έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους. Μέσα σε 14 μήνες έχουν απολυθεί 226 δημόσιοι υπάλληλοι για σοβαρούς ποινικούς και πειθαρχικούς λόγους.
Εν τω μεταξύ, προθεσμία να απολογηθεί αύριο Πέμπτη στον ανακριτή ζήτησε και πήρε o 45χρονος πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία», που συνελήφθη έχοντας στα χέρια του προσημειωμένα χαρτονομίσματα αξίας 50.000 ευρώ, που ζήτησε από τη διοικήτρια του νοσοκομείου, όπως υποστήριξε, για να πείσει συναδέλφους του να μην απεργήσουν.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.