ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μπενφίκα – Ολυμπιακός: Mε οδηγό την… πεντάρα του 2008

Ύστερα από το μεγάλο «διπλό» επί της Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες (0-3) o Ολυμπιακός επιστρέφει στη δράση για τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής του Champions League, με αντίπαλο την θρυλική Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ” της Λισσαβόνας .(21:45, Δημόσια Τηλεόραση)

Οι πρωταθλητές Ελλάδος θέλουν να «τρελάνουν» και πάλι τον κόσμο τους, πετυχαίνοντας μια νίκη που αυτόματα θα τους καταστήσει μεγάλα αφεντικά στην υπόθεση της κατάληψης της δεύτερης θέσης του ομίλου, που συνεπάγεται και την πρόκριση στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες αυτή την στιγμή έχουν και οι δύο από τρεις βαθμούς (με έξι πόντους στην κορυφή είναι η Παρί Σεν Ζερμέν), ενώ στην αμέσως επόμενη αγωνιστική (5/11) θα κοντραριστούν μεταξύ τους στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
Οι συνθέσεις:
Με βάση τις τελευταίες εμφανίσεις αλλά και τα τελευταία δημοσιεύματα, οι δυο προπονητές έχουν καταλήξει στο αρχικό σχήμα των ομάδων τους
Ο Ισπανός τεχνικός αλλάζει το σύστημα στην ενδεκάδα του (4-4-3), θα  και κατά πάσα πιθανότητα θα παρατάξει τον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση με το εξής βασικό σχήμα: τερματοφύλακας θα είναι ο Ρομπέρτο, έχοντας μπροστά του ως κεντρικό δίδυμο στα στόπερ τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα.
Το πόστο του δεξιού μπακ θα το αναλάβει ο Γιάννης Μανιάτης, ενώ αριστερά στην άμυνα θα αγωνιστεί ο Χοσέ Χολέμπας. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής, στον άξονα, θα παίξουν μαζί οι Ντελβέν Εντινγκά και Ανδρέας Σάμαρης.
Ως δεξιός εξτρέμ θα αγωνιστεί  ο ταχύτατος Βλάντιμιρ Βάις, στα αριστερά θα βρεθεί ο Νταβίδ Φουστέρ και μπροστά τους ο Ντομίνγκες. Στην κορυφή της επίθεσης θα τοποθετηθεί ο φορμαρισμένος Κώστας Μήτρογλου. Στον πάγκο της ομάδας θα κάτσουν οι Μέγκιερι, Χουτετσιώτης, Κάμπελ, Σαβιόλα, Μασάντο, Μετζανί, Ολαϊτάν, Παπαδόπουλος, Σαλίνο και Γιαταμπαρέ.

Η Μπενφίκα αναμένεται να αγωνιστεί με σύστημα 4-3-3, με τον προπονητή Ζόρζε Ζεζούς να έχει κατασταλάξει στους εξής, σύμφωνα με τα πορτογαλικά δημοσιεύματα. Τερματοφύλακας ο Αρτούρ, κεντρικό δίδυμο στα στόπερ οι Λουιζάο-Γκαράι, δεξί μπακ ο Μάξι Περέιρα, αριστερά ο Σικέιρα, στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Μάτιτς, Αμορίμ, και Έντσο Πέρες, ενώ στην επίθεση θα αγωνιστούν οι  Γκαϊτάν, Τζούριτσιτς και Καρντόσο.
O διαιτητής
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Αλμπέρτο Μαγιένκο ο οποίος το Σάββατο θα διαιτητεύσει και το μεγάλο ντέρμπι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης . Ο Ισπανός είναι… γούρικος για τους Πειραιώτες, αφού σε τέσσερα ευρωπαϊκά ματς που έχει παίξει τους ερυθρόλευκους, μετρούν τρεις νίκες και μία ισοπαλία (1-0 με Σερίφ Τίρασπολ στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ 2009/10, 0-0 με Άλκμααρ στην Ολλανδία στους ομίλους την ίδια σεζόν και νίκες με 3-1 και 2-1 επί της Άρσεναλ τον Δεκέμβριο του 2011 και του 2012 αντίστοιχα).
Προϊστορία 
Ολυμπιακός και Μπενφίκα έχουν  βρεθεί αντιμέτωποι 5 φορές κατά το παρελθόν, με τους ερυθρόλευκος να έχουν δύο νίκες και τους Πορτογάλους τρεις.
Πρώτη φορά συναντήθηκαν τη σεζόν 1973-74, για το Κύπελλο Πρωταθλητριών όπου η Μπενφίκα νίκησε και στα δύο ματς με 1-0.
Δέκα χρόνια αργότερα, για την ίδια διοργάνωση, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 στο ΟΑΚΑ με γκολ του Αναστόπουλου, γνώρισε την ήττα όμως με 3-0 Λισσαβόνα.
Το τελευταίο ραντεβού των δύο ομάδων πραγματοποιήθηκε την περίοδο 2008-09 στα πλαίσια των ομίλων του Europa League, με τον Ολυμπιακό να πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές του εμφανίσεις , συντρίβοντας τους «Αετούς» με 5-1.

Πηγή: protothema.gr

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.