ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τσίπρας: «Να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη Marfin και τις Σκουριές


Πιο μετριοπαθής, με δηλώσεις καταδίκης των εγκληματικών ενεργειών και διαβεβαιώσεις ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες με τους δανειστές και την Ευρώπη εμφανίστηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στη συνέντευξή του στο Star ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα επαναδιαπραγματευθεί τη δανειακή σύμβαση, αλλά διευκρίνισε ότι το κόμμα του «δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες» και, αν υποχρεωθεί να το κάνει, θα το κάνει μόνο και μόνο για να υπερασπιστεί «την αξιοπρέπεια της πατρίδας και του λαού», όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στρογγυλέψει τις θέσεις του και δεν πρόκειται να συμβιβαστεί, ως κυβέρνηση, με τη συνέχιση του Μνημονίο» υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος απηύθυνε νέα πρόταση για τηλεοπτική συζήτηση με τον Πρωθυπουργό, καλώντας τον Αντώνη Σαμαρά «να μην αποφεύγει τον διάλογο».
Σχετικά με τις υποθέσεις στις Σκουριές και της Marfin, ο Αλ. Τσίπρας καταδίκασε κατηγορηματικά τις εγκληματικές ενέργειες, και τόνισε την ανάγκη να αποδοθεί το ταχύτερο δυνατό δικαιοσύνη. Ο ίδιος ωστόσο, σημείωσε ότι είναι επιφυλακτικός απέναντι στα «όσα λέγονται και γράφονται», αν δεν υπάρξουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την ενοχή ή όχι κάποιων προσώπων», όπως είπε.
Απαντώντας σε ερώτηση για το μεταναστευτικό, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι μία από τις κύριες αιτίες των μεταναστευτικών ροών είναι οι πόλεμοι και αναφέρθηκε στις ανθρωπιστικές τραγωδίες στη Μεσόγειο με θύματα ανθρώπους που θέλουν μια καλύτερη ζωή.
Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ , «ίσως μονοδιάστατα» αναδείκνυε μόνο την ανθρωπιστική πλευρά του προβλήματος για να επισημάνει και τις άλλες πτυχές ,όπως την εγκληματικότητα και την ανεργία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το μεταναστευτικό είναι κεντρικό θέμα διαπραγμάτευσης στην ΕΕ και τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα , Ιταλία και η Ισπανία να αναλάβουν κοινή πρωτοβουλία επαναδιαπραγμάτευσης της μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Νωρίτερα τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας είχε παραβρεθεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Η άνοδος και η πτώση των εργατικών Διεθνών, Κύκλος 1ος: από τους Προδρόμους στην 1η Διεθνή» του Τάκη Μαστρογιαννόπουλου, η οποία έγινε στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ.
«Ο Μαρξισμός δεν είναι τσιτάτα, αλλά εργαλείο για να καταλάβουμε τον κόσμο», δήλωσε κατά την παρουσίαση του βιβλίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αφού εξήρε τη συνέπεια και τη μεθοδικότητα με την όποια ο συγγραφέας έχει συλλέξει το υλικό για πρόσωπα και γεγονότα, τόνισε ότι είναι «αδύνατο να διαβάζουμε το βιβλίο χωρίς να σκεφτόμαστε και το σήμερα, που υπάρχει πάλι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος».
Οπως εξήγησε, «κάθε αλλαγή στον τρόπο παραγωγής δημιουργεί νέα δεδομένα, αλλά η καταπίεση, ο φόβος και ο δισταγμός της κοινωνίας δεν είναι νέα φαινόμενα».
Ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε πως «πρέπει να ξέρεις με τι θέλεις να αντικαταστήσεις αυτό που θέλεις να αλλάξεις» και υπογράμμισε ότι ο αγώνας εξακολουθεί να παραμένει «μια διεθνής υπόθεση».
«Μπορεί ο αγώνας να ξεκινάει από ένα χώρο δουλειάς αλλά ο ορίζοντας της ανατροπής βρίσκεται πέρα από τα εθνικά σύνορα» τόνισε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη συνέχεια απηύθηνε μήνυμα ενότητας της Αριστεράς.
«Η ενότητα είναι που κερδίζει. Δεν έχει νόημα η αντιπαλότητα στο εσωτερικό της Αριστεράς με αντικείμενο την ιδεολογική καθαρότητα. Ο εχθρός είναι κοινός, και είναι η κοινωνική αδικία, η φτώχεια και η περιβαλλοντική καταστροφή» είπε.
tanea.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.