ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αντιδράσεις από τις αποκαλύψεις της Washington Post


Η εταιρεία Google, η μεγαλύτερη μηχανή διαδικτυακής αναζήτησης, εξέφρασε την Τετάρτη την οργή της σχετικά με τα σενάρια πως η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) είχε καταφέρει να...αποκτήσει πρόσβαση στα κέντρα δεδομένων της εταιρείας.

«Είμαστε εξοργισμένοι με το σημείο όπου έχει φτάσει η κυβέρνηση για να υποκλέψει δεδομένα από τα ιδιωτικά μας δίκτυά, κάτι που υποδηλώνει την ανάγκη για άμεσες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ντράμοντ, επικεφαλής των νομικών συμβούλων της εταιρείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, η NSA κατάφερε να «εισχωρήσει» τόσο στα κέντρα δεδομένων της Google όσο και της Yahoo, αποκτώντας έτσι πρόσβαση στους λογαριασμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών.

Ο Ντάμοντ δήλωσε ότι η Google είχε εκφράσει εδώ και καιρό τις ανησυχίες της για το ενδεχόμενο των εν λόγω υποκλοπών «και αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τα συστήματα κρυπτογράφησης σε όλο και περισσότερες υπηρεσίες της Google». Ο Ντράμοντ διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως η εταιρεία δεν παρέχει σε καμία κυβέρνηση πρόσβαση στα συστήματά της.

Το δημοσίευμα της Washington Post αναφέρεται σε έγγραφα τα οποία είχε διαρρεύσει τους τελευταίους μήνες ο πρώην συνεργάτης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν. Στα έγγραφα αναφερόταν ότι είχαν υποκλαπεί εκατομμύρια αρχεία και είχαν σταλεί από τα δίκτυα της Yahoo και της Google στα κεντρικά γραφεία της NSA.

Ο επικεφαλής της NSA, Κιθ Αλεξάντερ, αρνήθηκε ότι η Υπηρεσία είχε πρόσβαση στα δίκτυα των εταιρειών. Πρόσθεσε ότι η NSA είχε αποκτήσει πρόσβαση σε χιλιάδες και όχι εκατομμύρια διαδικτυακά αρχεία, με νόμιμο τρόπο.
euro2day.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.